Жителі Станиці Луганської готують протести проти відведення ЗСУ

 

Жителі Станиці Луганської готують протести проти відведення українських військ від населеного пункту за документом, підписаним в Мінську. Про це розказав голова Станично-Луганської районної ВЦА Юрій Золкін в коментарі “Громадському“.

За його словами, представники правоохоронних органів та ДержНС опиняться під загрозою зіткнення з бойовиками у тих районах Станиці Луганської, які увійдуть до так званої “демілітаризованої зони”.

“Люди питають, яким чином українська влада буде здійснювати свої повноваження на цих вулицях. Там навіть поліцейським заборонено перебувати зі зброєю. Як будуть працювати МНС, швидка?”, – сказав він.

За його словами, представники громадських організацій вже готуються до протестних акцій у вигляді пікетів.

Відведення Збройних сил України від лінії зіткнення, що затверджено Рамковою угодою, призведе до втрати контролю України над населеним пунктом Станиця Луганська, сказав голова Луганської ВЦА Юрій Гарбуз.

Жительа Станиці Луганської Галина Барбашова також підтвердила, що населення має побоювання через можливість відведення ЗСУ.

В свою чергу, у штабі АТО повідомляють, що відведення сил та засобів з ділянок, розташованих у районах Станиці Луганської, Золотого і Петровського в Донецькій області, можливе лише за умови сталого припинення вогню.

“Цей процес є дуже складним та передбачає певні етапи, при здійсненні яких представники ОБСЄ повинні все точно зафіксувати та верифікувати. Варто зазначити, що ключові позиції в цих районах Збройні Сили України не здадуть та у випадку погіршення ситуації своєчасно повернуться на попередні позиції”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також:
У Мінську підписано угоду про відведення військ у трьох зонах безпеки на Донбасі

Голова ВЦА: Якщо відведемо війська на кілометр – втратимо Станицю Луганську

Марчук відповів Гарбузу: відведення військ на 1 км не призведе до втрати території

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна