Голова ВЦА: Якщо відведемо війська на кілометр – втратимо Станицю Луганську

 

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз вважає, що якщо відвести сили АТО від смт Станиця Луганська, цей населений пункт можна втратити. Про це він сказав в коментарі “Радіо Свобода“.

“Я поки не розумію, як це зробити практично. Тому що відвести на кілометр… У нас Станиця Луганська, якщо ми йдемо на кілометр, ми просто втратимо Станицю Луганську. Я не хотів би втрачати ані сантиметра української землі”, – заявив голова ВЦА.

“Я не вірю, що буде з їх (бойовиків) боку буде дотриманий режим тиші, тому що кожен день ідуть обстріли”, – говорить Гарбуз.

На думку керівника Луганщини, на мінських переговорах потрібно домовлятися не про відведення техніки на кілометр, а про повернення територій під українську юрисдикцію.

Нагадаємо, що 21 вересня в Мінську було підписано рамкову угоду про розведення сил і засобів на Донбасі. Перші три “зони безпеки” площею 2 кв. км мають бути створені з гуманітарних міркувань в районі населених пунктів Петровське (ОРДО), Золоте та Станиця Луганська (Луганська область).

Згідно з цими домовленостями, СММ ОБСЄ здійснює на постійній основі моніторинг та верифікацію процесу розведення сил і засобів на узгоджених ділянках розведення. Тобто відведення військ має відбуватися “дзеркально” в присутності ОБСЄ.

Дія угоди може бути поширена й на інші ділянки фронту, однак вони будуть визначені в результаті подальших консультацій.

Детальніше про деталі й механізми угоди читайте в матеріалі “Новинарні”:
У Мінську підписано угоду про відведення військ у трьох зонах безпеки на Донбасі

Читайте також:
Муженко – Хугу: Для відведення військ потрібне стале припинення вогню, якого немає

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна