На вимаганні хабара $200 тис. затримали прокурора ГПУ

 

Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури спільно з головним управлінням “К” та департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції затримали прокурора відділу Генпрокуратури України та адвоката, які вимагали від підприємця гроші в сумі 200 тисяч доларів США за закриття кримінального провадження та зняття арешту з вилученого майна.
Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

Він розмістив фото, з якого видно, що зловмисника затримано з хабарем у доларовій готівці.

ОНОВЛЕНО. Невдовзі прес-служба ГПУ уточнила: зловмисників затримано під час одержання другої частини грошових коштів у сумі 190 тисяч доларів США.

Затриманим буде повідомлено про підозру у вчиненні особливо тяжкого злочину. На даний час готується клопотання до суду про взяття їх під варту.

“За час мого керування ГПУ це 18-й прокурор, якого ми беремо в рамках очищення системи. Справи щодо 10 хабарників – вже у судах”, – написав Луценко.

Читайте також:
Затримано двох прокурорів, які вимагали хабар у кримського екс-депутата – зрадника України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна