В таборах російської неонацистської організації тренували дітей з “ДНР/ЛНР”

 

Група школярів із окупованих територій Донбасу взяла участь у “Військово-патріотичних зборах во славу Святого Дмитрія Донського”, які 9-11 вересня проводила у Підмосков’ї відома російська неонацистська організація “E.N.O.T. CORP”. Про це повідомляє “Україна молода” з посиланням на сайт організаторів.

Як повідомляється участь в зборах взяли 19 команд з Росії та самопроголошених “ДНР” та “ЛНР”, серед яких були і студентські групи, і діти віком 8-10 років.

До цих команд приписалися і білоруські школярі. Проте їх участь неофіційна, оскільки після минулорічної участі у подібних зборах команди з Вітебська виник великий скандал і білоруський військово-патріотичний клуб, який організував поїздку, було розформовано. Як повідомляють організатори, на них “накинулися могутнім шквалом ліберали, бандерівці та націоналісти та інша подібна “громадськість”. Висувалися обвинувачення у тому, що вони готують завоювання Білорусі Росією”.

За інформацією сайту “Стоптеррор,  “приватна військова компанія”E.N.O.T. CORP” тренує дітей до участі у бойових діях”. Самі “Єноти” теж не приховують, що їхнє завдання – “виховання майбутніх солдатів”. На це націлена і програма  зборів: “тактика, виживання, альпіністська підготовка, снайперське мистецтво, пістолетна стрільба, метання ножів, рукопашний бій, безпека в зоні бойових дій”. Окремо – “уроки Великої Вітчизняної війни” та пропаганда ідей Руского міра. Серед інструкторів “більшість – із солідним досвідом бойових дій”. Зокрема серед інструкторів значаться і бойовики диверсійно-штурмової розвідувальної бригади “Русич”. До речі, і “E.N.O.T. CORP”, і ДШРГ “Русич” в переважній більшості проповідують ідеологію неонацизму і “руського единства”.

Також повідомляється, що компанія”E.N.O.T. CORP” займається також продажем військової амуніції, поставляє допомогу бойовикам на окуповану територію Донбасу. “Інтереси “E.N.O.T. CORP” досить обширні: від підготовки та забезпечення терористів до прямої участі в бойових діях”. “Про E.N.O.T. CORP” можна говорити, як про об’єднання людей, які спонсорують тероризм і безпосередньо беруть участь в його розвитку на території Донбасу. Діяльність цієї компанії дуже добре замаскована під волонтерську. Створивши низку волонтерських і благодійних фондів, E.N.O.T. CORP” займається оснащенням бойовиків, їх забезпеченням. Цю організацію може фінансувати Кремль, оскільки “Єноти” можуть не завжди звітувати про фінансові надходження і витрати коштів, які є на електронних рахунках цієї приватної військової компанії”, – зазначає “Стоптерор”.

За інформацією сайту, “E.N.O.T. CORP” також займався зачисткою бойовиків, які не захотіли влитися в склад так званої “народної міліції” ДНР/ЛНР. “Захарченко і Плотницький, нинішні керівники гібридних республік на проведення такої операції дати дозвіл не могли з тієї причини, що “E.N.O.T. CORP” самі на напівлегальному становищі, а це значить, що наказ про зачистку віддавали куратори із Кремля”, – підсумувало видання “Стоптерор”.

Читайте також:
В ОРДЛО дітей використовують як розвідників і живий щит, – уповноважений президента

В “ДНР” підлітків звинувачують у диверсіях. В СБУ кажуть, що це непоодинокі випадки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна