Загиблий заступник глави АП Таранов мав зайняти високу посаду, – Жебрівський

 

Загиблий заступник голови адміністрації президента України Андрій Таранов після відпустки мав зайняти високу посаду. Про це розповів керівник Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський в ефірі телеканалу “112 Україна” .

“Андрій ніколи не був зарозумілим… Чоловік обіймав досить високу посаду, але не мав пихи… Справді відкрита і чесна, прозора, пряма людина. Після відпустки, наскільки я знаю, він повинен був зайняти досить високу посаду, і насправді не буде вистачати Андрія і в зоні АТО “, – зазначив Жебрівський.

“Безумовно, це унікальна людина, справжній генерал, який насправді був залучений і до ситуації з самого початку війни на Донбасі. Фактично він заходив у краматорський аеропорт, захищав краматорський аеропорт. Він насправді не тільки розробляв операції, а брав активну участь в реалізації цих операцій. Це чоловік, яка приєднався до створення сил спеціальних операцій. Це чоловік, яка насправді у важкий час для ЗСУ, коли не було техніки, із Заходу доставляв техніку для українських Збройних сил, це була різностороння і багатогранна людина”, – говорить Жебрівський.

У понеділок, 19 вересня, Андрій Таранов вийти з відпустки на роботу. Про це в ефірі “112 Україна” повідомив радник президента Юрій Бірюков.

За його словами, Таранов кілька років працював без відпусток і “викроював для себе кілька днів для відпочинку”.

“Він умовно працював волонтером, організував силову групу спецназу, проводив курси навчання, тренінги. Таранов був військовим з колосальним, унікальним досвідом”, – зазначив Бірюков.

Як повідомляла “Новинарня“, Андрій Таранов загинув 18 вересня на Дніпрі в Києві, катаючись на водному мотоциклі. У Національній поліції підтвердили факт загибелі чиновника.

За попередньою інформацією, скутер, яким керував Таранов, зіткнення з іншим плавзасобом. За фактом загибелі заступника глави АП поліція проведе ряд експертиз, включаючи експертизу технічного стану водного мотоцикла, яким він керував перед смертю.
Відомості про подію внесено до ЄРДР за ст. 291 Кримінального кодексу України (порушення чинних правил на транспорті).

Андрій Таранов народився 19 грудня 1966 року в Читі (Забайкальський край РФ).
Він закінчив Київське вище загальновійськове командне училище ім. М. В. Фрунзе, а в 1996 році – Академію Збройних сил України за спеціальністю “військове управління у міжнародних відносинах”.
У 2004 році закінчив також Українську академію зовнішньої торгівлі.

З 1984 року – служба в армії. З 1993 по 1994 рік проходив службу у складі українського контингенту військ ООН на території колишньої Югославії.

У 2005 році вийшов із ЗСУ на пенсію, але вже в 2006 вступив на посаду керівника відділу безпеки ТОВ “Ренесанс Капітал Україна” в Києві. Через два роки отримав підвищення і став головою департаменту безпеки в цій же компанії.
На цій посаді пропрацював два роки, після чого у 2012-2013 знову перебував на пенсії.

У серпні 2013 року Андрій Таранов став генеральним директором з адміністративної роботи ДП “Міжнародний аеропорт «Бориспіль»”. На цій посаді Таранов пропрацював рік, після чого на півроку пішов на пенсію.

Листопад-грудень 2014 – перший заступник начальника департаменту Служби безпеки України.

Заступником голови адміністрації президента України став у грудні 2014 року.

Як співробітник Служби безпеки України Андрій Таранов отримав нагрудні знаки СБУ, такі як “Хрест доблесті” І і ІІ ступенів.
У 2012 році удостоївся ордена “За мужність” ІІІ ступеня.

Генерал-лейтенант запасу.

Читайте також:
У Києві на Дніпрі загинув заступник голови адміністрації президента

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна