Рада готова дати згоду на арешт судді Чауса, але він уже в Криму

 

У вівторок, 6 вересня – перший день п’ятої сесії Верховної Ради України VIII скликання – парламент розгляне питання про позбавлення недоторканності судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса, якого звинувачують у хабарництві. Про це заявив у вступному слові голова ВР Андрій Парубій.

Спікер нагадав, що суддя Чаус “консервував у банках не помідори, а хабарі”.

Перед початком засідання Комітет ВР з правової політики і правосуддя одностайно проголосував за позбавлення Чауса суддівської недоторканності.

На засіданні комітету антикорупційний прокурор Назар Холодницький повідомив, що, за його даними, Чаус перебуває в окупованому Росією Криму. Про це інформує у “Твіттері” журналіст Сергій Андрушко.

Раніше спікер Парубій заявляв, що парламент поставить питання правоохоронцям, “як могло статися так, що суддя Чаус втік”.

Нагадаємо, раніше працівники НАБУ затримали, доставили в Київ і забезпечили рішення парламенту про арешт одеського судді-стрільця Бурана.

Як відомо, детективи Національного антикорупційного бюро встановили, що в 2015-2016 роках суддя Дніпровського райсуду Києва Микола Чаус неодноразово вимагав хабарі. Зокрема, 100 і 150 тисяч доларів за винесення певного судового рішення.
11 серпня судді Чаусу повідомлено про підозру в отриманні хабара.
25 серпня Солом’янський районний суд Києва заарештував квартиру та автомобіль Чауса, але відмовився заарештувати його земельну ділянку і автомобіль матері.

Читайте також:
Суддя Чаус не прийшов на призначений йому допит у НАБУ. Там переконані: не втече

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна