Доба в АТО: загинув один воїн ЗСУ, бойовики знову стріляли по своїх

 

За минулу добу, 28 серпня, у ході антитерористичної операції на Сході України внаслідок бойових дій загинув один український військовослужбовець, дев’ятеро були поранені, ще двоє отримали конфузію. Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

Речник уточнив, що один військовий загинув, один отримав поранення та один був контужений в Павлополі, у Авдіївці – троє зазнали поранення, в Опитному – один військовий поранений, у Луганському – один поранений та один був контужений.

Крім того, за даними розвідки, 29 серпня загинули шість та поранено 13 бойовиків 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) та 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ, а також 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК ЗС РФ.

Втрати особового складу 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК ЗС РФ частково пов’язані з навмисним провокаційним (для стримування дезертирів) обстрілом із 122-мм гаутобиць власних позицій у районі н.п. Лозове, Калинівка. Під час обстрілу важкі поранення отримали військовослужбовці 7 омсбр Дмитро Сидоренко (06.10.1989р.н.), Олександр Дрогольцев (1973р.н.), Володимир Саженін (1960р.н.), Віктор Короленко (03.10.1997р.н.).

Крім того повідомляється, що бойовики з метою здійснення провокацій та  в подальшому звинувачення сил АТО, здійснюють обстріли житлових кварталів. Так, навмисні провокаційні обстріли житлових кварталів проводились в напрямку Трудівське (західна околиця Донецьк) та Яснуватої.

“Особливий цинізм російських окупантів полягає в тому, що протягом минулого тижня т.зв. “владою Донецька” здійснювалось залякування мешканців Трудівського загрозою артилерійських обстрілів та примушення залишити власні домівки. Залишені власниками помешкання були розграбовані російськими військовими мародерами, а навмисні обстріли дозволяють російським окупантам залишитись безкарними”, – йдеться в повідомленні розвідки.

Читайте також:
За добу бойовики понад 90 разів відкривали вогонь по українських позиціях

Бойовики з “Градів” били по Красногорівці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна