Чому історія Врадіївки повторилась. Подробиці переатестації поліцейських Миколаївщини

 

Переатестації миколаївських поліцейських проводилася дуже поверхово та для формальності. Про це розповіла на сторінці в “Фейсбуці” колишній член атестаційної комісії від громадськості Ольга Худецька, коментуючи інформацію про те, що поліцейські в райцентрі Криве Озеро на Миколаївщині, підозрювані у вбивстві місцевого мешканця, раніше успішно пройшли атестацію.

“Атестація в Миколаєві запам’яталась великою кількістю заочних розглядів, які “пропонували” комісіям організатори. Комісії без досвіду велися. Переважно на заочку пропонували особовий склад середнього і молодшого рівнів з відділків. Заочка – це атестація по документах, без співбесід і поліграфа”, – написала вона.

 

Активістка повідомила, що під час переатестації на вказані спостерігачами вади не реагували.

“На атестації в Миколаєві були представлені всі початкові баги, типу 15-хвилин-на-кандидата, денне навантаження в 29 співбесід + розбір документів (і виклик за потреби) 30-50 заочників, неможливість зібрати матеріал на кандидатів наперед”, – написала учасниця атестації.

Громадська активістка назвала події у райвідділі поліції Кривого Озера “друга Врадіївка”.

Як відомо, в червні-липні 2013 року в районному центрі Врадіївка Миколаївської області відбулися масові протести й акції громадської непокори, викликані груповим зґвалтуванням та замахом на вбивство жительки селища Ірини Крашкової. Потерпіла вказала на двох офіцерів міліції, винних у цьому, – Дмитра Поліщука та Євгена Дрижака, а також місцевого таксиста.
Відмова суду та міліції затримати одного із підозрюваних спричинила бунт, погром райвідділку МВС та “Врадіївську ходу” на Київ.

Ольга Худецька розповіла, що про Врадіївку самі міліціонери казали таке: “Міліцейське середовище в цьому районі не за один день докотилось до зґвалтувань і спроб вбивств. На те, що відбувається у районі, довгий час закривали очі, бо в обласному апараті міліції – таки невелике врадіївське земляцтво”.

З її слів, всі підозрювані давно працюють у силових відомствах району і вважають, що їм усе зійде з рук.

“Я не думаю, що після Врадіївки звільнили всіх причетних до системного міліцейського трешу в районі, і тим більше не думаю, що пішло на пенсію все чи бодай половина земляцтва з обласного керівництва”, – пише Худецька.

Читайте також:
Поліцію в Кривому Озері розформували. Суд просить арештувати поліцейських без застави

Жителя Кривого Озера в кайданках поліція застрелила впритул із неслужбової зброї. Суд обирає запобіжний захід

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна