Поліцію в Кривому Озері розформували. Суд просить арештувати поліцейських без застави

 

Відділення поліції в смт Криве Озеро Миколаївської області розформовано. Про це написала керівник Нацполіції Хатія Деканоїдзе у “Фейсбуці“.

“Всі відділення поліції в Кривому Озері розформовано, наказ підписано. Керівником відділення буде патрульний поліцейський, командир роти з Миколаєва – Олександр Горпинич”, – повідомила вона.

З її слів, 24 серпня були спроби розгромити відділення поліції (після загибелі від рук поліцейських місцевого жителя).

“Це неприпустимо. Прикомандировані сили Миколаєва, Херсона, Одеси будуть контролювати громадський порядок і будівлю поліції. У нас є закон, і всі будуть покарані згідно із законом”, – додала голова НПУ.

Деканоїдзе зазначила, що в четвер буде змінено керівний склад поліції Миколаївської області.

“Тривають слідчі дії, на місці зі мною працюють – мій заступник, керівник кримінального розшуку й керівник внутрішньої безпеки. Звертаюся до тих співробітників Національної поліції, які забули, що таке честь. Ми вас дістанемо, а коли дістанемо, покараємо вас і ваших керівників”, – написала керівник Національної поліції.

“Окремо Нацполіція вивчає питання можливо допущеного спотворення інформації з боку ряду працівників. У разі підтвердження підозр – санкції щодо несумлінних виконавців будуть так само безкомпромісні”, – додала Деканоїдзе.

У свою чергу прокуратура Миколаївської області просить суд арештувати трьох поліцейських, підозрюваних у вбивстві, без права внесення застави. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури в області.

Відповідно до повідомлення, наразі встановлено, що троє співробітників поліції, які прибули на місце інциденту в райцентрі Криве Озеро, мають безпосереднє відношення до смерті потерпілого (Олександра Цукермана) і до перевищення службових повноважень.

“Що стосується інших, то наразі не встановлено достатніх даних, щоб ми обґрунтовано підозрювали їх у вчиненні кримінального правопорушення”, – сказано в повідомленні.

Читайте також:
Жителя Кривого Озера в кайданках поліція застрелила впритул із неслужбової зброї.
Суд обирає запобіжний захід

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна