Бойовики намагалися захопити опорний пункт ЗСУ в районі Новоолександрівки

 

За минулу добу, 14 серпня, бойовики 64 рази обстріляли позиції сил АТО. Про це йдеться в повідомленні штабу АТО.

Зокрема, 23 обстріли зафіксовано на Донецькому, 28 на Маріупольському та 8 на Луганському напрямках.

На Донецькому напрямку мінометний, гранатометний та кулеметний вогонь відкривався по укріпленнях захисників Авдіївки, там окупанти застосували заборонені калібри мінометів. Вогонь з автоматичних станкових гранатометів, 82 мм мінометів та кулеметів великого калібру ворог вів по позиціях в районі Світлодарської дуги. Під кулеметний та гранатометний вогонь потрапило Ленінське. У Верхньоторецькому активність проявив снайпер.

На Маріупольському напрямку під Новоселівкою бойовики застосували 122 мм артилерію, по позиціях в Тарамчуку 82 мм міномети, гранатомети та кулемети великих калібрів. В Мар’їнці та Талаківці вогонь вівся з мінометів, кулеметів та стрілецької зброї, а у Водяному, Гнутовому та Широкиному відкривався здебільшого гранатометний вогонь. В районі Красногорівки, Старогнатівки та Богданівки провокації тривали з використанням стрілецької зброї. Поблизу Широкиного, Талаківки, Мар’їнки та Водяного окупанти активно застосовували бронетехніку.

На Луганщині по позиціях в районі Попасної бойовики відкривали вогонь із 122 мм самохідних артилерійських установок та 120 мм мінометів. По українських захисниках у Новоалександрівці та Новозванівці ворог вів обстріли з 82 мм мінометів, кулеметів великого калібру, автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї. Третій день поспіль в районі Жовтого фіксується діяльність снайпера.

За інформацією штабу, в районі Новоолександрівки бойовики намагалися захопити наш опорний пункт. Близько 10.10 з боку населеного пункту Калинове на відстань до 100 м підійшла ДРГ противника у кількості 3-6 осіб та відкрила вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Бойове зіткнення тривало 20 хвилин. Зазнавши втрат противник відступив.

Читайте також:
За добу ЗСУ – без загиблих, у бойовиків троє “200-х”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна