АТО: 56 обстріли за добу, на Маріупольському напрямку відбито дві ДРГ

 

За минулу добу, 13 серпня, в районі проведення антитерористичної операції на Сході російські окупаційні війська 56 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО. Зокрема 27 разів на Маріупольському напрямку, 23 – на Донецькому та 6 – на Луганському напрямку.

Як повідомляє прес-центр штабу АТО, на Маріупольському напрямку, порушуючи Мінські угоди, ворог тричі застосував важку артилерію. Більш ніж сотню снарядів калібру 122 мм було випущено по захисниках Лебединського та Солодкого.
Під вогонь мінометів, гранатометів та великокаліберних кулеметів потрапили наші позиції у Талаківці, Мар’їнці, Новотроїцькому, Гнутовому та Павлополі.

“У Миколаївці та Богданівці ще до світанку відбулись бойові зіткнення. Під час цих нетривалих збройних провокацій диверсійні розвідувальні групи відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї. Отримавши гідну відсіч на обох ділянках, ворог відступив”, – ідеться у зведенні.

Поблизу Старогнатівки зафіксовано вогонь з протитанкового ракетного комплексу. Поблизу Мар’їнки знову проявив себе снайпер.

На Донецькому напрямку супротивник здійснював мінометні обстріли різними калібрами по позиціях в районі Авдіївки та Луганського, з 82-мм мінометів бив по захисниках Зайцевого, Ленінського, Майорська, Світлодарська та Новоселівки.
У Новгородському та Троїцькому вогонь відкривався з гранатометів та кулеметів великих калібрів. БМП ворог застосував по укріпленнях Троїцького.

На Луганщині противник вів вогонь з мінометів по Новотроїцькому. У Новозванівці, Новоолександрівці, Станиці Луганській та Жовтому бойовики застосували гранатомети. У Жовтому до того ж була зафіксована активність снайпера.

Вдень було помічено дві спроби проведення супротивником аеророзвідки наших позицій. Один із безпілотних літальних апаратів виявлено засобами радіолокаційної розвідки в районі Торецька на висоті понад 3000 м.

Читайте також:
У ГУР розповіли, як знервовані бойовики б’ють по своїх

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна