За минулу добу бойовики грубо порушили Мінські угоди

 

За минулу добу, 8 серпня, бойовики 47 разів відкривали вогонь по підрозділах сил АТО.  Про це повідомляє прес-служба штабу АТО.

Зокрема повідомляється про 20 обстрілів  на Маріупольському, 16 на Донецькому, та 11 на Луганському напрямках.

“Супротивник грубо порушив Мінські угоди, застосувавши заборонену важку артилерію”, – зазначили в штабі..

На Маріупольському напрямку у Широкиному бойовики відкрили вогонь з гармат калібру 122 мм, у бік захисних позицій морських піхотинців ворог випустив 116 снарядів. Крім цього, бойовики застосували понад 170 мін різного калібру по Красногорівці, Широкиному, Водяному та Гнутовому. Збройні провокації з використанням гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї тривали у Мар’їнці та Старогнатівці.

На Донецькому напрямку бойовики застосували артилерію калібру 152 мм по Луганському. На ділянці Троїцьке-Верхньоторецьке-Авдіївка противник вдався до збройних провокацій із застосуванням мінометів та гранатометів різних калібрів та систем. По позиціях біля Кам’янки супротивник вів кулеметний, а по Майорську гранатометний вогонь.

З ранку до полудня бойовики дотримувалися режиму тиші, після чого поновив обстріли на всіх напрямках.

На Луганщині бойовики активізувався у другій половині доби. По позиціях військових ЗСУ у Новозванівці, Новоалександрівці та Новотошківську окупант відкрив вогонь  з мінометів, гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї. У Золотому супротивник відкривав вогонь з гранатометів та стрілецької зброї, зафіксовано активність снайпера.

Продовжується активне використання противником засобів повітряної розвідки.

Читайте також:
Доба в АТО: 11 військовослужбовців зазнали поранення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.