Депутата з “Батьківщини” – винуватця п’яної аварії на Кільцевій – посадили під домашній арешт

 

Шевченківський районний суд Києва відправив під цілодобовий домашній арешт на два місяці підозрюваного у скоєнні “п’яного” ДТП зі стріляниною депутата Макарівської райради від ВО “Батьківщина” Матвія Євсеєнка. Про це повідомила прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець.

Євсеєнко перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом до 30 вересня. Суд поклав на нього обов’язки носити електронний засіб контролю, з’являтися за викликом в орган досудового слідства, здати закордонний паспорт.

Прокуратура залишилася незадоволена таким рішенням суду про запобіжний захід Євсеєнку й оскаржить його в Апеляційному суді Києва. Про це повідомляє телеканал “112 Україна”.

Прокурори просили для Матвія Євсеєнка запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб.

Адвокати просили будь-який запобіжний захід, не пов’язаний з арештом, і рішенням суду задоволені. Сам підозрюваний свою провину визнає і каже, що буде допомагати постраждалим у ДТП.

Нагадаємо, за фактом ДТП, яка сталася в ніч на 29 липня на Кільцевій дорозі в Києві за участю депутата Макарівської райради Київської області, відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом). Євсеєнко, напідпитку тікаючи від патрульних, виїхав на зустрічну смугу й протаранив два автомобілі. Поружжя пенсіонерів із “Волги” потрапило в реанімацію.
Також повідомлялося, що перед гонитвою депутат вступив у суперечку з таксистами й відкрив стрілянину.
Через деякий час Євсеєнка затримали в Києві.
Експертиза показала в його крові майже 2 проміле алкоголю.

Читайте також:
Прокурор особисто вручив підозру депутату з “Батьківкщини” у вчиненні ДТП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна