Порошенко присудив Жаданові 50 тис. грн. за “Месопотамію”

 

Президент Петро Порошенко підписав указ “Про присудження щорічної премії президента України “Українська книга року”, яким відзначив авторів, видавництва та видавничі організації за значний внесок у популяризацію української книжки та розвиток вітчизняної видавничої справи. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

“У 2016 році (за підсумками 2015 року – “Н”) звання лауреата премії у номінації “За видатні досягнення у галузі художньої літератури” присуджено одному з найпопулярніших і найвідоміших у світі українських письменників Сергію Жадану за книгу “Месопотамія” та “Клубу Сімейного Дозвілля”, що її видав”, – сказано в повідомленні.

За вагомий внесок у розвиток українознавства нагороджено автора видання “Українські народні головні убори” Галину Стельмащук та її видавництво “Апріорі”.

У номінації “За сприяння у вихованні підростаючого покоління” звання лауреата премії президента “Українська книга року” отримали автор Віталій Рогожа та “Видавничо-книготорговельна компанія “Самміт-книга” за книжкове видання “Запороги: роман-трилогія” – частина 1 “Петро Сагайдачний”.

Ця щорічна премія була заснована відповідно до указу президента України Віктора Ющенка від 16 грудня 2009 року.
“Українська книжка року” відзначає авторів та видавництва, які зробили значний внесок у популяризацію української книги та розвиток видавничої справи.
На здобуття премії висуваються книжкові видання українською мовою, видані в Україні протягом останніх трьох років, але не пізніш як за півроку до їх висунення на здобуття премії.
Лауреатам премії виплачується грошова винагорода в розмірі 100 тисяч гривень, при цьому 50 відсотків іде авторові твору, а інша половина – видавництву.

За підсумками 2014 року в трьох номінаціях перемогли, відповідно, видання:
“Щоденникові записи, 1939-1956” Олександра  Довженка (вид-во “Фоліо”, Харків);
“Шевченкова посвята” Василя Пилип’юка (“Світло і тінь”, Львів);
“Кіровоградщина. Історія рідного краю” за редакцією Ірини Козир (ТОВ “Імекс-ЛТД”, Кіровоград).

Читайте також:
Соня Кошкіна і В’ятрович претендують на 100 тисяч від Порошенка за кращу книгу року

Основні акценти “ЛітАкценту”

Новий вірш Жадана. “Все, що діється нині з ними всіма, називається часом”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна