Американська українка Супрун стала в.о. міністра охорони здоров’я

 

Кабінет Міністрів призначив з 1 серпня виконуючою обов’язки міністра охорони здоров’я американку Уляну Супрун, яка наразі обіймає посаду заступника міністра.
Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду, повідомляє канал “112 Україна”.

Прем’єр Володимир Гройсман доручив Супрун розробити стратегію реформування галузі. Він наголосив, що галузь охорони здоров’я перебуває в дуже важкому стані, і її реформування – дуже важливе питання для всього суспільства.

Як відомо, 22 липня Кабінет Міністрів призначив волонтерку Уляну Супрун, директора з гуманітарних ініціатив Світового конгресу українців, заступником міністра охорони здоров’я.
Перед тим цю посаду їй запропонував президент Петро Порошенко.

Рік тому президент вручив уродженці Детройта (США) Уляні Супрун і її чоловікові Маркові Супруну паспорти громадян України, підписавши указ про надання їм українського громадянства. Порошенко відзначив великий внесок подружжя Супрунів у забезпечення українських військових індивідуальними аптечками першої медичної допомоги міжнародного зразка та навчання воїнів навичкам тактичної медицини, а також участь подружжя у програмі медичної підготовки нових українських патрульних поліцейських.

Засновники волонтерського проекту “Захист патріотів” Уляна і Марко Супрун переїхали в Україну через тиждень після початку Революції гідності.
Уляна, лікар за фахом, стала волонтером Медичної служби й була на Майдані в найгарячіші моменти.

У рамках проекту “Захист патріотів” курси тактичної підготовки пройшли понад 19 тисяч військовослужбовців ЗСУ і понад 2 тисячі курсантів військових училищ. За сприяння цієї ініціативи в армію доставлено понад 16,5 тисяч аптечок, зібраних за стандартами НАТО, а також організовано заходи реабілітації потерпілих під час Революції гідності.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна