“Адекватна реакція”: вогнем сил АТО знищено взвод бойовиків. ЗСУ – без втрат

 

За минулу добу, 19 липня, вперше за тривалий час у зоні АТО на Донбасі ніхто з українських військовослужбовців не загинув і не був поранений. Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

При цьому, як повідомило Головне управління розвідки Міноборони, за підсумками 19 липня підтверджені втрати противника склали шестеро загиблих та семеро поранених. 

За даними розвідки, найбільших втрат зазнав 11-й окремий мотострілецьких полк (Макіївка) 1-го армійського корпусу ЗС РФ. Взвод бойовиків зі складу мінометної батареї 2-го мотострілецького батальйону 11 омсп був знищений вогнем у відповідь сил АТО.

Як відомо, внаслідок 78 обстрілів і атак НЗФ напередодні, 18 липня, на Донбасі сім українських військових загинули, 14 – отримали поранення. Це був другий за кількістю втрат ЗСУ день війни в 2016 році (після 23 травня, коли загинули 11 українських військових).
Начальник Генштабу Віктор Муженко пообіцяв “адекватну реакцію” на дії терористів.

Прес-центр штабу АТО повідомив, що впродовж доби 19 липня зафіксовано 54 випадки відкриття вогню з боку бойовиків. З них по 24 – на Донецькому і Маріупольському напрямках та 6 – на Луганщині.

Читайте також:
ОБСЄ: Бойовикам постійно постачають боєприпаси, а Україна підтягує “гради”




На Маріупольському напрямку із забороненої Мінськими угодами 122-мм артилерії ворог випустив 12 снарядів по наших опорних пунктах у Широкиному. Крім цього, застосував 82-мм міномети, гранатомети та великокаліберні кулемети.
По українських воїнах у Талаківці противник бив із 120 та 82 мм мінометів. Під мінометні обстріли також потрапили наші захисники у Красногорівці, Гнутовому та Водяному, а з інших видів стрілецької зброї — у Мар’їнці, Славному, Старогнатівці та Новогригорівці.

На Донецькому напрямку найгарячішим населеним пунктом залишається Авдіївка. Тут ворог задіяв проти наших військ 120- та 82-мм міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Також із 120 мм мінометів противник обстріляв Майорськ, а з мінометів калібру 82-мм — шахту Бутівку, Опитне та Зайцеве.

Читайте також:
Сліпа куля бойовиків вбила 19-річного мирного мешканця Авдіївки

На Луганщині із 82-мм мінометів, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів окупанти стріляли по Станиці Луганській, зенітні установки були застосовані під Новозванівкою, а БМП — під Новоолександрівкою.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна