ОБСЄ: Бойовикам постійно постачають боєприпаси, а Україна підтягує “гради”

 

Бойовиків на неконтрольованих урядом України територіях стабільно забезпечують боєприпасами. Про це в інтерв’ю УНІАН повідомив заступник голови Спецальної спостережної місії ОБСЄ Александр Хуг.

“Я хотів би також підкреслити, що, звичайно ж, ми відзначаємо стабільне постачання боєприпасів на території, не контрольовані урядом України. Незалежно від того, звідки там зброя, в одному ми впевнені точно – адже ми рахуємо постріли – що існує постійний потік боєприпасів у напрямку до лінії фронту (з боку незаконних збройних формувань)”, – сказав Хуг.

“Це – факт, це – не вигадки. Ви можете прочитати в будь-якому звіті, що бойові дії тривають на регулярній основі. Сотні порушень режиму припинення вогню щодня. І ці факти відображені в звітах”, – зазначив заступник голови СММ.

Александр Хуг також зазначив, що зафіксовано серйозну боєготовність по обидві сторони лінії зіткнення.

“Ми фіксуємо великі скупчення боєприпасів на територіях, непідконтрольних уряду України, але ми також бачили, наприклад, в районі Маріуполя, буквально 14 липня, велике скупчення боєприпасів до “градів” на території, контрольованій українською стороною”, – сказав заступник голови СММ ОБСЄ.

Таким чином, за його словами, “ця суттєва бойова готовність з обох сторін є предметом нашої серйозної стурбованості”.

Читайте також:
В ОРДЛО вже тренуються протидіяти озброєній поліцейській місії ОБСЄ

У Горлівці заблокували спостерігачів ОБСЄ.
Штаб АТО заявляє, що бойовики обстрілюють власні міста

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна