В КМДА запевнили, що львівське сміття не захоронюється на столичних сміттєзвалищах

 

Жодна тонна львівських відходів, які приймає Київ, не захоронюється на полігонах. Про це заявив заступник голови Київської міської держадміністрації Петро Пантелеєв, повідомляє прес-служба КМДА.

З його слів, на сьогодні Київ прийняв майже 3 тисячі тонн сміття, яке було відсортовано та спалено на заводі “Енергія”.

Він також наголосив, що питання розміщення львівського сміття поблизу сіл Крюківщина й Тарасівка слід адресувати керівництву населених пунктів і підприємствам, які відповідають за функціонування зазначених полігонів.

“На жоден зі столичних полігонів – ані на №5, ані на №6 – львівське сміття не відвозиться. Є лише два шляхи для відходів зі Львова – сортування та спалення на “Енергії”. Екологічних наслідків це для міста не несе, адже сьогодні на заводі рівень забруднень у результаті спалення сміття не перевищує гранично допустимих норм”, – запевнив Петро Пантелеєв.

Він також наголосив, що Київ поступово зменшує кількість відходів, які привозитимуть зі Львова. Відсьогодні в середньому до столиці прибуває вже 100 тонн сміття.

“Приймати відходи Київ зможе лише до кінця липня. І ми мали чітку домовленість із львівським муніципалітетом саме з урахуванням цих термінів. З першого серпня на заводі “Енергія” розпочнеться плановий ремонт обладнання, тому до цієї дати Львів повинен знайти інші місця для утилізації відходів”, – зазначив заступник голови КМДА.

Читайте також:
Кличко спалить у Києві сміття, яке у Львові компрометує Садового

Садовий вважає, що Грибовицьке сміттєзвалище підпалили за вказівкою згори

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.