Посол США “на прощання” назвав найбільші проблеми України

 

Найбільшими проблемами України за останні два роки стали корупція і неможливість встановити верховенство права. Таку думку висловив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт в інтерв’ю часопису “Новое время“, що буде опубліковане в наступному номері – 8 липня.

Водночас Пайєтт зауважив, що в цих сферах Україна демонструє певний прогрес.

“Призначено антикорупційного прокурора і його багато хто боїться. Це хороший знак, як і те, що люди в країні стали говорити про корупцію вголос і голосно, ще два роки тому ніхто не визнавав цю проблему відкрито”, – сказав посол.

Він також зізнався, що його пригнічує те, що досі ніхто не засуджений у справі про вбивство Небесної сотні і за масштабні махінації режиму Віктора Януковича.

Крім того, успіхами України Пайєтт назвав прогрес у досягненні енергетичної незалежності від Росії, очищення фінансового сектора, проведення трьох демократичних виборчих кампаній, перезапуск державної системи, початок судової реформи та внесення змін до Конституції.

“З фіскальної децентралізації розпочався процес децентралізації країни”, – додав посол.

За словами очільника дипмісії Сполучених Штатів, за три роки роботи в Києві його найбільше вразив предстоятель Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук.

“Він мудра людина й один із тих, хто здатен сформулювати бачення майбутнього України, напрям реформ і того, як необхідно міняти систему держави”, – сказав Пайєтт.

Також Пайєтт відзначив міжфракційну парламентську групу “Єврооптимісти”, волонтерів громадських організацій “Станція Харків” і “Львівська освітня фундація”.

“Перш за все, в Україні мене вразили молоді люди, які кинули власний бізнес або хорошу роботу і присвятили себе побудові нової країни”, – зазначив посол.

Чинний голова дипломатичної місії США у Києві Джеффрі Пайєтт був призначений послом у серпні 2013 року. Його місія добігла кінця: Пайєтт їде з України і невдовзі розпочне роботу на посаді посла Сполучених Штатів у Греції.

Як відомо, новим послом США в Україні стане доти головний заступник помічника держсекретаря в Бюро з європейських і азіатських справ Марі Йованович. У 2000-х роках вона вже працювала в нашій державі – на посаді тимчасового повіреного США.

Читайте також:
Посол США: Дострокові вибори й вимоги Тимошенко нашкодять Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна