Посол США: Дострокові вибори й вимоги Тимошенко нашкодять Україні. Порошенко у США: Криза добігає кінця

 

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт радить не проводити найближчим часом позачергові вибори до Верховної Ради та критикує висунуті лідером партії “Батьківщини” Юлією Тимошенко вимоги, які, на його думку, можуть зашкодити співпраці України з МВФ.
Про це посол сказав, відповідаючи на запитання учасників 2-ї щорічної конференції демократичного управління, організованої Міжнародним республіканським інститутом, 1 квітня в Києві.

“США, як ваш друг, може сказати вам, що протягом наступного року або двох Україна виграла б, якби в неї був період без нових виборів, під час якого можна було б просувати вперед реформи”, – наводить слова американського посла “Інтерфакс-“Україна”.
При цьому Пайєтт наголосив, що рішення про можливі вибори мають приймати самі громадяни України та відповідні державні органи.

Американський посол також розкритикував пропозиції, які висунула лідер “Батьківщини” Тимошенко для формування коаліції.

“Я дуже критично ставлюся до тих коментарів та пропозицій, які пані Тимошенко висловила за цей тиждень. Вона описала їх як вимоги до нової коаліції, і вони впливатимуть на те, що може бути скасовано угоду з МВФ”, – зазначив він.
На думку посла, така ситуація стала б для України трагедією.

“Ваш уряд виконав багато роботи в сфері реформ, це великий прогрес. Ви зараз на тому етапі, коли ви бачите ознаки відновлення економічного зростання, це не моя думка, це інформація Світового банку і фінансової статистики”, – зазначив Джеффрі Пайєтт.

Паралельно із заявою посла США агенція “Інтерфакс-Україна” поширила заяву президента Петра Порошенка, зроблену у Вашингтоні.

Порошенко оптимістично налаштований у питанні врегулювання політичної кризи в Україні.
“Я думаю, що ми дуже близькі до цього”, – заявив президент на прес-конференції в столиці США, відповідаючи на запитання кореспондента “Інтерфакс-України”.

“У нас до кінця тижня ще є час, і я очікую, що після повернення (до України після завершення візиту) нам вдасться зробити відповідні заяви з приводу формування нової коаліції та підтримки пропозиції нового прем’єра і нового складу уряду”, – сказав Петро Порошенко.
Він зазначив, що “мова йде точно не про тижні, а про дні і навіть про години”.

Нагадаємо, у Верховній Раді не вдалося створити коаліцію за участю Блоку Порошенка, “Народного фронту” і “Батьківщини”, після того як лідерка фракції “Батьківщина” Юлія Тимошенко висунула низку умов, зокрема щодо ухвалення 18 “соціальних” законів.
Відтак коаліцію створюють БПП і “НФ” без “Батьківщини” шляхом залучення позафракційних депутатів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна