На Рівненщині – 123 обшуки, вилучено 1,5 тонни бурштину

 

Під час понад сотні обшуків у Рівненській області у справі про незаконний видобуток бурштину вилучено понад 160 тисяч доларів, 4,7 тисяч євро та 94,5 тисячі гривень.
Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

“Усього під час обшуків у фігурантів справи, а також приміщенні установи, з якою було укладено договір про відповідальне зберігання вилученого бурштину, правоохоронцями вилучено понад 1,5 тонни цього каміння різних фракцій”, – сказано в повідомленні.

У відомстві зазначають, що правоохоронці вже провели 123 обшуки за місцем роботи і проживання фігурантів справи, а також у їхніх родичів.

Слідчі вилучили також чорнову бухгалтерію, схему розподілу коштів, офісну техніку, різноманітні прикраси, переважно із золота, колекцію коштовних годинників та автомобіль, що належить одному із п’яти затриманих.

Правоохоронці, крім іншого, вилучили кілька одиниць зброї з набоями до неї, зокрема кілька автоматів Калашникова, пістолет Макарова, мисливську рушницю.

Як відомо, внаслідок спецопераці поліції, СБУ та ГПУ був затриманий заступник обласного прокурора Рівненської області Андрій Боровик.
Його підозрюють в організації злочинного угрупування з незаконного видобутку бурштину на Рівненщині.

Окрім того, у зв’язку з викриттям схеми прикриття незаконного видобутку бурштину генпрокурор Юрій Луценко анонсував кадрові чистки в обласній прокуратурі. Від виконання обов’язків вже відсторонений прокурор Анатолій Ковальчук.

У причетності до незаконного видобутку бурштину у Рівненській області підозрюють 32 людини. Луценко повідомив про затримання й перевезення в Київ п’ятьох учасників схеми.

Читайте також:
На Рівненщині провели спецоперацію “Бурштин”. Затримано заступника прокурора та підполковника СБУ

Золото, дорогі годинники – у “справі бурштину” затримують високих правоохоронців Рівненщини

$1,3 млн. чи “дешеві” копії? Знавці дискутують про справжню вартість вилучених у “бурштинового” прокурора годинників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна