На Рівненщині провели спецоперацію “Бурштин”. Затримано заступника прокурора та підполковника СБУ

 

Правоохоронці затримали заступника прокурора Рівненської області Андрія Боровика за підозрою у причетності до незаконного видобутку бурштину. Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у “Фейсбуці“.

“Затримано заступника облпрокурора Андрія Боровика, якій підозрюється в організації злочинного угрупування по незаконному видобутку бурштина на Ріненщині”, – написала вона.

В ГПУ повідомили, правоохоронці проведи 123 обшуки по області.

“Обшукують заступника прокурора області Андрія Боровика, проводять обшуки в керівників відділів поліції в північних районах області. Зараз обшукують “Укртехнопостач””, – написала вона.

Прокурора області відсторонено від роботи.

“Працюють 300 правоохоронців, тихенько ніби, без шуму і пилу”, – зазначила прес-секретар.

На місце події прибув генпрокурор Юрій Луценко та очільник СБУ Василь Грицак.

“Заступник прокурора області та підполковника СБУ – їм уже оголосили підозру. Ще у 123 осіб, причетних до організації злочинного угрупування з незаконно видобутку бурштину проводяться обшуки”, – повідомив Луценко.

Читайте також:
На Волині вилучили літак “бурштинових” контрабандистів

“Та шо мені твоє СБУ?! В мене три помпи працює!” Хіт-парад діалогів з бурштинокопачами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна