Луценко повідомив про переведення до Києва “бурштинових” злочинців та їх подальшу долю

 

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що до Києва переведено затриманих по “бурштиновій” справі, суд відбудеться сьогодні-завтра. Про це він сказав у коментарі журналістам, відповідаючи на запитання щодо операції “Бурштин”, передає є УНІАН.

“На цей момент до Києва направлено чотирьох затриманих, а п’ятий був затриманий у Києві. Решта осіб підозрюються у тих чи інших правопорушеннях, в тій чи іншій участі в організованому злочинному угрупованні”, – зазначив Луценко

За його словами, щодо цих осіб також обиратиметься міра запобіжного заходу. Генпрокурор повідомив, що суд над п’ятьма затриманими має відбутися за 72 години.

“Це буде або сьогодні, або завтра”, – додав Луценко.

Як повідомляє прес-служба Нацполіції, під час операції було затримано кримінального авторитета, який контролював видобуток бурштину на Рівненщині.

Разом з ним затримано близько 20 осіб, причетних до нелегального видобування бурштину. До їх затримання залучили поліцейських спрецпризначенців. Про це повідомив перший заступник глави Національної поліції – начальник кримінальної поліції України Вадим Троян.

За його словами, основним завданням представників кримінальних угруповань було розподілення території між нелегальними копачами бурштину, а також збір з них грошей і передача коштів організаторам незаконного бізнесу.

Вадим Троян повідомив, що сьогодні поліцейські затримали в Києві кримінального авторитета на прізвисько “Ушатий”. Він є основним координатором і керівником кримінальної структури, до складу якої входили близько 20 осіб. Вони об’їжджали райони Рівненщини, розподіляли територію і збирали гроші.

Перший заступник глави Нацполіції зазначив, що до затримання представників кримінального світу залучили бійців спецпідрозділу поліції “КОРД”.

Читайте також:
$1,3 млн. чи “дешеві” копії?
Знавці дискутують про справжню вартість вилучених у “бурштинового” прокурора годинників

На Рівненщині провели спецоперацію “Бурштин”. Затримано заступника прокурора та підполковника СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна