Життя і смерть окупанта Бушуєва, полковника ЗС Росії

 

Українською розвідкою зафіксовано чергові втрати особового складу в частинах та з’єднаннях 1-го та 2-го армійських корпусів ЗС РФ – так званих “армій ДНР/ЛНР”. Серед “двохсотих” – сумновідомий психічно неврівноважений полковник збройних сил Росії Олександр Бушуєв, комбриг 7 омсбр 2 АК.

Як повідомляє ГУР Міноборони України, 3 липня було вбито п’ятьох та поранено шістьох військовослужбовців зі складу 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка), 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК, а також 7-ї окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК.

Найбільших втрат зазнали підрозділи 7 омсбр 2 АК ЗС РФ. У цій бригаді внаслідок необережного поводження із зброєю під час обстрілів сил АТО стався розрив міномета, внаслідок чого загинув один та отримали важкі поранення двоє військовослужбовців зі складу мінометного підрозділу 2-го мотострілецького батальйону 7 омсбр (поранені – Володимир Берестов 25.05.1978 р.н. та Денис Остапенко , 11.10.1990 р.н.).

А головне – підтверджено знищення командира 7 омсбр Бушуєва Олександра Миколайовича.

Як зазначено у зведенні ГУР, російський комбриг загинув у районі міста Харцизьк унаслідок спрацювання осколкової міни направленої дії великої потужності. Полковник Бушуєв якраз прямував із власною охороною до міста Донецьк.

Прес-служба Головного управління розвідки нагадує  про свою інформацію попереднього дня, коли йшлося про погрози з боку командирів окремих підрозділів 7 омсбр “вчинити справедливий суд” над комбригом.

“Обурення командного складу бригади викликали панічні та помилкові дії полковника ЗС РФ О. Бушуєва 29-30 червня ц.р., внаслідок яких 7-ма бригада понесла значні втрати. Не володіючи інформацією про обстановку на позиціях та втративши управління над передовими підрозділами на ділянці Санжарівка-Луганське, командир 7 омсбр полковник ЗС РФ Бушуєв надав 29 червня хибну доповідь про широкомасштабний наступ сил АТО новому командувачу 2 АК, який, без належної перевірки, передав її командувачу Центром територіальних військ (Новочеркаськ) Південного ВО [ЗС Росії] та запросив санкцію на вогонь артилерії корпусу по передових позиціях 7 омсбр”, – ідеться в повідомленні.

Як відомо, внаслідок цього “дружнього вогню” загинули військовослужбовці взводу снайперів зі складу 7-ї бригади. Відтак т.в.о. командира взводу сержант Сергій Дейна, громадянин Росії, погрожував розправою штабним офіцерам.

Як інформує розвідка, “для впорядкування чергового конфлікту у 7-й омсбр командування 2-го армійського корпусу тимчасово відсторонило командира бригади Бушуєва від виконання обов’язків та направило його у відрядження до Донецька. По дорозі він потрапив у “мінну пастку”.

Полковник Бушуєв загинув, а два його охоронці – кадрові військовослужбовці сил спеціального призначення ЗС РФ – отримали важкі поранення.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України попереджають: “З огляду на чисельні публікації у ЗМІ про діяльність полковника ЗС РФ Олександра Бушуєва під час виконання злочинних наказів воєнно-політичного керівництва Росії на тимчасово окупованих територіях України, російське окупаційне командування готує інформаційну кампанію щодо спростування факту та причин смерті цього кадрового російського офіцера під Донецьком”.

Новинарня віддавна відстежувала “подвиги” Бушуєва. Тож пропонуємо увазі читачів розширене досьє на цього окупанта.




Дивіться, хто пішов

Полковник збройних сил Росії Олександр Бушуєв після прибуття на окупований Донбас у вересні 2015 року, за даними ГУР, узяв прізвище прикриття Колосов, позивний – Заря.

Воював проти України на посаді командира 7-ї окремої мотострілецької бригади (м. Дебальцеве) 2-го армійського корпусу (Луганськ) Центру територіальних військ Південного військового округу ЗС РФ.

Закінчив Казанське суворовське військове училище, Далекосхідне вище загальновійськове командне училище.

До війни з Україною проходив службу на командних посадах у Повітрянодесантних військах ЗС Росії. Зокрема обіймав посади командира батальйону та начальника штабу – першого заступника командира 83-ї окремої десантно-штурмової бригади (Уссурійськ, Приморський край, РФ).

За час служби в Росії полковник Бушуєв зажив лихої слави серед підлеглих та співслужбовців у зв’язку з регулярними випадками приниження їх честі й гідності, а також фізичного насильства.

“Улюблене заняття полковника Олександра Бушуєва – примусити особовий склад до виконання державного гімну Росії в протигазах на плацу в нічний час”, – зазначає ГУР МОУ.

На сервісі YouTube можна знайти відео з “уроками співів” від Бушуєва:

і навіть пародії на ці “уроки”:

Під час командування Бушуєва 7-ю бригадою 2 АК в Дебальцевому цей підрозділ, відповідно до повідомлень української розвідки, був одним із найбільш проблемних в окупаційному війську – масові самоволки, бійки та п’яні перестрілки з місцевими мешканцями були тут звичними явищами.

Крім того, на початку весни Бушуєв накликав гнів свого товариша, командира 2-го армійського корпусу генерал-майор ЗС РФ Євгена Нікіфорова через втрату бригадою безпілотного літального апарату “Гранат-1” російського виробництва.
Після цього Нікіфоров дав негативну характеристику Бушуєву для вступу в академію генштабу ЗС Росії.

Спровадити “Зарю” від гріха подалі у військову академію – таке було несамовите бажання в його командирів. Але Бушуєв був ще більш шаленим, і в академію такого “безпредєльщика” брати не бажали.

Командування 2 АК відмовило у проханні полковника Бушуєва нагородити його урядовою нагородою Російської Федерації, що збільшувало б його шанси вступити до військової академії генштабу ЗС РФ.
“У зв’язку з цим Бушуєв віддав розпорядження замовити виготовлення його особистої відзнаки, максимально схожого зразку, для нагородження всього особового складу бригади під час урочистостей з нагоди травневих свят”, – зазначала розвідка.

Пізніше повідомлялося, що гроші для виготовлення медалей пропонувалося зібрати… з самих бійців 7 омсбр.

Українська розвідка ледь не щодня повідомляла про безлади в 7-й бригаді. Так, підлеглі “Зарі” втопили на полігоні чотири БМП, після чого… вкрали бронетранспортер у сусідів із 5-ї мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу ЗС РФ.

Відтак із ППД 7-ї бригади буквально не вилазили перевіряльники, ревізори, інспектори.

Коли вже вважалося, що Бушуєв таки їде з Донбасу в академію ГШ, у бригаді було проведено ревізію, яка показала, що 66 одиниць техніки несправні та неготові до бойового застосування, зокрема сім танків, а крім того – вкрадено шість нових двигунів та комплектів запасних частин до автомобілів КамАЗ, отриманих із Росії в березні ц.р.

Командуванням 2 АК визнавало, що полковник Бушуєв “схильний до авантюризму та недотримання військової дисципліни”. Так, 23 квітня командир 7 омбр без попереднього узгодження з вищим начальством віддав наказ на обстріл сил АТО з позицій 3-го мотострілецького батальйону своєї бригади.

“У результаті вогню ЗСУ у відповідь було знищено командно-спостережний пункт 3-го мотострілецького батальйону 7 омсбр у районі н.п. Санжарівка. За несанкціонований наказ щодо обстрілів позицій Збройних сил України, що призвів до тимчасового порушення системи управління передових підрозділів [бригади бойовиків], командиру 7 омсбр полковнику О. Бушуєву оголошено попередження про неповну службову невідповідність”, – повідомляла українська розвідка.

Повідомлялося, що внаслідок нервового зриву полковник Бушуєв втратив більше 20 кг ваги. У цьому він звинуватив начпрода своєї бригади та відсторонив його від виконання службових обов’язків “за низьку організацію харчування особового складу”.

Невдоволених діями скаженого полковника було хоч греблю гати. Зокрема заступник Бушуєва по роботі з особовим складом полковник ЗС РФ Олександр Кирієнко писав рапорти про перевищення комбригом службових повноважень, грубість і жорстокість “Зарі” по відношенню до особового складу, “неадекватне сприйняття навколишнього середовища і надмірне вживанні нецензурної лексики при низькому знання російської мови”.

ДНР Нікіфотов Бушуєв Кірієнков 7 омсбр

Читайте також:
Весела бригада Бушуєва “армії ЛНР”:
втоплені БТРи, вкладені БМП, збиті БПЛА, стрілянина в кабаках

У кінці травня скандальний командир 7 омсбр намагався вивезти на територію Росії в контейнері з власними речами “віджатий” на Донбасі позашляховик Acura MDX. Але на кордоні автомобіль, що належав безвісти зниклому громадянину, було вилучено співробітниками ФСБ РФ; за даним фактом організовано перевірку.

Читайте також:
Шаленство Бушуєва: масові самоволки й саморобні медалі в “армії ЛНР”

Стали нормою факти непокори з боку військовослужбовців 2-го та 3-го батальйонів 7 омсбр. Врегулюванням ситуацій був вимушений займатись особисто командувач 1 АК генерал-майор ЗС РФ Асапов Валерій Григорович.

Із кінця травня по кінець червня ГУР МОУ не повідомляло про “нові пригоди” Бушуєва. Як виявилося, він у цей час лікувався у психвідділенні ростовського госпіталю.

“Встановлено, що, на посаду “командира 7-й отдельной мотострелковой бригады (Дебальцево) 2 АК (Луганск, Украина) Центра территориальных войск (Новочеркасск, Россия) Южного ВО (Ростов-на-Дону)”, після тривалої реабілітації у психоневрологічному відділенні військового шпиталю Ростова-на-Дону повернувся полковник ЗС РФ Бушуєв Олександр Миколайович”, – ішлося у зведенні Головного управління розвідки за 28 червня.

Командування Південного військового округу ЗС РФ тоді скасувало рішення щодо направлення “Зарі” до Військової академії генерального штабу ЗС РФ та визначило Бушуєву випробувальний термін строком на півроку.

Як виявилося, полковнику вистачило й тижня.

“Задвухсотився! Земля скловатою!” – пишуть в українських соцмережах.

ОНОВЛЕНО. Читайте також:
Шаленого полковника ЗС РФ поховали за 8 тис. км від місця його знищення на Донебасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна