ФСБ конфіскувало “віджате” авто у скандального комбрига з Дебальцевого

 

Скандальний командир 7-ї окремої мотострілецької бригади “армії ЛНР”, що дислокується в Дебальцевому, – полковник ЗС РФ Олександр Бушуєв – намагався вивезти на територію Росії “віджатий” позашляховик. На кордоні йому перешкодили працівники ФСБ РФ.
Про це повідомила українська розвідка, яка тривалий час відстежує “пригоди” комбрига 7 омсбр 2-го армійського корпусу.

За даними Головного управління розвідки Міноборони України, автомобіль Acura MDX білого кольору прямував до Росії в контейнері з “власними речами” Бушуєва 21 травня.

“З огляду на відсутність будь-яких документів щодо законності придбання транспортного засобу, інформації про попереднього власника автомобіля, який офіційно вважається “зниклим без вісті”, а також ознаки незаконного використання у приватних цілях службового військового автотранспорту, зазначений автомобіль було вилучено співробітниками ФСБ РФ, а за даним фактом організовано перевірку”, – ідеться в зведенні.

Залежно від віку й пробігу, кросовери Acura MDX на сайтах автопродажів в Україні пропонуються за ціною від 10 до 55 тис. доларів.

Після повернення в розташування бригади психічно неврівноважений полковник ЗС РФ Бушуєв звинуватив свого заступника з бойової підготовки та начальника оперативного відділення – заступника начальника штабу 7-ї бригади полковника ЗС РФ Дмитра Моїсеєва в тому, що “вони його навмисно виказали” (“стуконули”) та погрожує їм розправою, повідомляє розвідка.

Як з’ясували в ГУР, низькі морально-ділові та професійні якості командира 7 омсбр 2 АК полковника ЗС РФ Олександра Бушуєва, чисельні надзвичайні події за його участю, зокрема ті, що призвели до безпідставних втрат особового складу та бойової техніки, змусили командування російських окупаційних військ скасувати рішення щодо його направлення на навчання до Військової академії генерального штабу ЗС РФ.

Нагадаємо, комбриг 7 омсбр Бушуєв раніше накликав гнів свого товариша, командира 2-го армійського корпусу генерал-майор ЗС РФ Євгена Нікіфорова через втрату бригадою безпілотного літального апарату “Гранат-1” російського виробництва. Після цього Нікіфоров дав негативну характеристику Бушуєву для вступу в академію генштабу ЗС Росії.

Утопивши на полігоні чотири БМП, підлеглі Бушуєва вкрали бронетранспортер у “сусідів” із 5-ї мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу ЗС РФ.

Можливо, і цих бійців, як і своїх підлеглих у 83 одшбр в Росії у 2011 році, комбриг Бушуєв примушував співати гімн РФ у протигазах.

Коли вже вважалося, що Бушуєв їде з Донбасу в академію ГШ, у бригаді було проведено ревізію, яка показала, що 66 одиниць техніки несправні та неготові до бойового застосування, зокрема сім танків, а крім того – вкрадено 6 нових двигунів та комплектів запасних частин до автомобілів КамАЗ, отриманих із Росії в березні ц.р.

Авантюрний наказ Бушуєва на обстріл сил АТО з позицій 3-го мотострілецького батальйону 7 омсбр призвів до того, що Збройні сили України вогнем у відповідь знищили командно-спостережний пункт бушуєвського батальйону. Це призвело до чергових службових перевірок у бригаді.

Повідомлялося, що внаслідок нервового зриву полковник Бушуєв втратив більше 20 кг ваги. У цьому він звинуватив начпрода бригади та відсторонив його від виконання службових обов’язків “за низьку організацію харчування особового складу”.

Читайте також:
Розвідка доповіла про нові “зальоти” російських командирів в “армії ЛНР”

Шаленство Бушуєва: масові самоволки й саморобні медалі в “армії ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна