У Міноборони підтвердили визволення з полону бійця ЗСУ в червні

 

На початку червня справді відбувся обмін одного або двох українських військовослужбовців на прибічників “ДНР”. Про це повідомив радник заступника міністра оборони України Василь Будик на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Нещодавно пройшла інфа від прикордонників, що в районі Майорська відбувся обмін. Сьогодні ми вирішили дати інформацію по цій події”, – написав Будік.

За його словами, “щоб не зламати крихкий прогрес в роботі з обміну [полоненими], який намітився, було прийнято рішення: інформацію щодо обмінів притримати”.

Тепер Будік представляє солдата, якого виміняли в бойовиків: “На фото Кучевський Михайло Іванович, боєць інженерної частини ЗС України”.

звільнений боєць Михайло Кучевський (у центрі) з Василем Будиком (праворуч) та капеланом Геннадієм Лисенком. Фото: ФБ Василь Будик

звільнений боєць Михайло Кучевський (у центрі) з Василем Будиком (праворуч) та капеланом Геннадієм Лисенком. Фото: ФБ Василь Будик

Помічник заступника міністра оборони розповів, що “робота зі звільнення проходила за безпосередньої участі президента України Петра Порошенка, Мінської групи, спільного центру звільнення, куди входять співробітники СБУ, Міноборони, МВС і прокуратури, а також “Офіцерського корпусу” (громадської організації) Володимира Рубана”.

Варто зазначити, що 7 червня ц.р. Держприкордонслужба України поширила повідомлення: “Учора (6 червня) через контрольний пункт в’їзду-виїзду “Зайцеве” з неконтрольованої території пройшли дві людини, які були в полоні бойовиків. Зазначених громадян зустрічали представники Об’єднаного центру з координації пошуку, звільнення незаконно позбавлених волі осіб, заручників і з’ясування місцезнаходження безвісти зниклих у районі проведення АТО та представники ЗМІ”.

Водночас особа, безпосередньо причетна до обміну полоненими, в коментарі “Новинарні” відмовилася коментувати інформацію про звільнення з полону двох військовослужбовців, зазначивши, що їй не зрозумілі мотиви ДПСУ, яка поінформувала про обмін.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося про 113 громадян України в полоні бойовиків.

Читайте також:
У Кіровограді жінки розвісили білборди з портретами їхніх “забутих” чоловіків у полоні “ДНР”. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна