Міністр вимагає звільнити одного з керівників “Укрзалізниці”, який напідпитку врізався в авто журналіста

Міністр інфраструктури Володимир Омелян вимагає звільнити одного з керівників “Укрзалізниці” Івана Федорка, який напередодні спричинив ДТП, перебуваючи п’яним за кермом.

Учора стало відомо, що п’яний начальник відділу вантажоперевезень “Укрзалізниці” Іван Федорко на Audi Q7 в’їхав у машину відомого фотокореспондента Максима Левіна. У цей час в авто працівника інтернет-видання LB.ua перебували його дружина та двоє малолітніх дітей.

Як повідомив у соцмережі народний депутат, радник глави МВС Антон Геращенко, ДТП сталася 3 липня в Київській області дорогою на Боярку.

За його словами, за фактом події розпочато кримінальне провадження. Івана Федорка розшукують співробітники кримінального розшуку Нацполіції.

“П’яний негідник спочатку розмахував посвідченням помічника ветеранської організації МВС, а коли нові патрульні поліцейські пояснили йому, що “ксиви” більше не працюють, утік із лікарні, де мали проводити огляд на алкоголь”, – зазначив Геращенко.

Як виявилося, Іван Федорко – “друг і соратник звільненого рік тому скандального начальника Південно-Західної залізниці Олексія Кривопишина”.
Депутат припустив, що Федорко заробляє на кураторстві питань подачі вагонів для поставок вугілля з окупованих територій Донбасу.

“Він ніколи не мав жодного стосунку ні до поліції, ні до міліції. Просто звичайне чмо, яке живе досі по поняттях 90-х років”, – написав Антон Геращенко.

Депутат вимагає від міністра інфраструктури Володимира Омеляна й директора “Укрзалізниці” Войцеха Бальчуна звільнити Федорка “за дії, що перешкоджають слідству”, і провести службову перевірку результатів його роботи.

Раніше про ДТП журналіста Левіна повідомляла в соцмережі редактор LB.ua Соня Кошкіна.

За її даними, у результаті лобового зіткнення дружина Левіна Валентина зі множинними переломами перебуває в лікарні, син Ярема – теж госпіталізований, із забиттям головного мозку.

“Валя при тямі, але стан теж не дуже. Макс і ще одне маля цілі”, – зазначила Кошкіна.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.