Естонія віддала Україні свого громадянина, який воював за “ЛНР”

 

Влада Естонської Республіки дала дозвіл на затримання та екстрадицію в Україну громадянина Естонії, який раніше перебував на Донбасі та брав активну участь у діяльності терористичної організації “ЛНР”.
У відповідь на це голова СБУ Василь Грицак надіслав у Таллінн відкритого листа з подякою, повідомляє прес-центр СБУ.

За матеріалами досудового слідства, іноземець добровільно приєднався до незаконного збройного формування “військова комендатура міністерства оборони ЛНР” і зі зброєю в руках виконував завдання ватажків терористів.

На даний час вирішується питання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

“Дозвольте висловити щиру вдячність за надання сприяння у притягненні до кримінальної відповідальності особи, що підозрюється у причетності до діяльності терористичних організацій, які діють на тимчасово окупованих територіях України.
Я високо ціную вашу готовність об’єднати наші зусилля проти спільних викликів, особливо у ці складні часи, коли Україна зіштовхнулась із загрозою своєму існуванню через військову агресію зі сторони Росії.
Переконаний, існуючий рівень співробітництва і ступінь взаємної довіри, який склався між нашими відомствами сприятимуть забезпеченню загальноєвропейської безпеки”, – ідеться в листі Василя Грицака естонським колегам.

Читайте також:
У Росії арештували найманця, який воював в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна