У Росії арештували найманця, який воював в Україні

 

Управління Слідчого комітету Росії в Кіровській області пред’явило обвинувачення 24-річному місцевому жителю, який воював в Україні. Про це 27 травня з посиланням на відомство інформувала Lenta.ru.

Чоловікові інкримінується скоєння злочину, передбаченого статтею 359 КК РФ (“участь найманця у збройному конфлікті”). Максимальне покарання за цією статтею передбачає позбавлення волі на строк до 7 років.

Парадокс: у війні на Донбасі брали й беруть участь тисячі громадян Росії на боці незаконних збройних формувань “ДНР” і “ЛНР”, однак слідком РФ притягує до відповідальності одного найманця – того, який служив у полку “Азов” Нацгвардії України.

За версією слідства, молодий чоловік, відчуваючи матеріальні труднощі, прибув в Україну в лютому 2015 року. Він вступив у полк “Азов” для участі у збройному конфлікті на території південно-східної частини країни. Командуванням полку він був забезпечений спеціальним спорядженням, харчами та водою; брав участь у бойових діях з бойовиками “ДНР” і “ЛНР”.

У лютому 2015 року найманець нібито отримав щонайменше 1500 гривень. В процесі служби його платня зросла до 10 тисяч гривень щомісяця.

У січні 2016 року чоловік повернувся на батьківщину в Кіровську область РФ, де і був затриманий. Кримінальну справу проти нього було порушено за матеріалами співробітників регіонального управління ФСБ.

Обвинуваченого взяли під варту, він дає свідчення, повідомили в СКР.

Читайте також:
Бойовики ОРДЛО переформовані на зразок ЗС Росії та керуються російськими офіцерами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна