Глави МЗС Німеччини та Франції вказали напрям до інтеграції ЄС у “єдину державу”

 

Міністри закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр та Франції Жан-Марк Еро закликали до посилення інтеграції Європейського Союзу.
Про це йдеться у спільній заяві двох міністрів, опублікованій на сайті МЗС Німеччини.

У заяві, яка стала відвовіддю на рішення Британії вийти з ЄС, наголошується на тому, що Європа має стати “сильнішою у мінливому світі”.

У документі під назвою “Сильна Європа в непевному світі” глави зовнішньополітичних відомств провідних держав ЄС висловилися за спільну “європейську безпеку” та усунення загроз “всередині і зовні”.

“Німеччина та Франція будуть підтримувати інтеграцію зовнішньої і безпекової політики ЄС, яка б задовольняла всі країни”, – пишуть міністри.

“Ми будемо домагатися подальшого прогресу в напрямку створення політичного союзу в Європі, і ми запрошуємо інші європейські країни приєднатися до нас у цьому починанні”, – йдеться у документі, який цитує “Європравда”.

Міністри визнають, є “різні рівні інтеграційних амбіцій” країн-членів ЄС, та наголошують на необхідності посилення  інтеграції у сфері безпекової політики, політики надання притулку в Європі.

Також пп. Штайнмайєр та Еро наголосили на тому, що майбутнє Європи вимагає посилення економічної і фінансової конвергенції в зоні євро, і закликали продовжувати ці процеси, аж до створення спільного європейського бюджету.

На економічному фронті міністри зазначили, що політика “коригування” повинна замінити політику жорсткої економії.

Вони наголосили на тому, що у цьому контексті країни ЄС “повинні перетворити Європейський механізм стабільності (ESM) в повноцінний Європейський валютний фонд, який контролюється Європейським парламентом”.

“Ми повинні спільно діяти у напрямку подальшого поглиблення валютного союзу з прогресом у спільному оподаткуванні, зокрема, транснаціональних компаній, а також розвитку спільних соціальних стандартів всередині ЄС”, – резюмували міністри.

Очевидно, що дана заява є практичним виявом “наміру Франції і Німеччини преетворити ЄС на єдину державу”, про що вчора повідомила польська преса.

 

Нагадаємо, на референдумі щодо членства Британії в ЄС 23 червня за вихід із Євросоюзу проголосували 51,9% виборців. Після цього керівники найбільших держав ЄС висловилися за якнайшвидше “цивілізоване розлучення” з Об’єднаним Королівством.
Французький президент Франсуа Олланд заявив, що Франція і Німеччина повинні взяти на себе ініціативу та тягар лідерства в ЄС після того, як британські виборці вирішили, що їхня країна повинна вийти з Союзу.

Читайте також:
Джордж Сорос прорахував катастрофічні наслідки Brexit для Британії і Європи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна