МЗС: За кордоном живуть і працюють майже 5 млн. українців

 

Нині за кордоном України легально перебувають до 5 млн. українців, і їх чисельність зростає. Про це під час зустрічі з українською громадою у Варшаві в Українському домі заявив директор консульського департаменту МЗС України Андрій Сибіга, повідомляє “Укрінформ“.

“Сьогоднішня статистика говорить про те, що за кордоном легально перебуває близько 5 мільйонів громадян України. Цифра вражає, і вона має тенденції до зростання”, – зазначив представник МЗС.

Пан Сибіга підкреслив, що найбільша кількість українців спостерігається в Італії, Іспанії, Португалії, Чехії, Росії, Німеччині та Польщі.

За його словами, МЗС України робить усе можливе, щоб українці за кордоном були повністю захищеними і відчували європейський цивілізований підхід до своїх потреб у випадку необхідності надання допомоги чи отриманні послуги з боку держави.

Як відомо, за оцінками Державної служби статистики, станом на 1 квітня 2016 року чисельність наявного населення України становила 42,7 млн. осіб.

Читайте також:
Півтора мільйона поляків виїхали на роботу в ЄС. До Польщі заїхав мільйон заробітчан з України

У Польщі став суперпопулярним серіал про чотирьох заробітчанок з України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна