Росія відпрацювала знищення в Чорному морі американського есмінця

 

Росія відпрацьовує проведення широкомасштабних наступальних операцій на Чорному морі, аби не допустити в його акваторію натовські кораблі. Про це на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі сьогодні, 9 червня, розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

“8 червня в повітряному просторі центральної частин Чорного моря Збройними силами Росії проведено демонстративні дії з умовного знищення в порту Констанца, що в Румунії, корабельної групи Об’єднаних воєнно-морських сил НАТО на чолі з есмінцем ВМС США Porter”, – повідомив Вадим Скібіцький.

За його словами, до “тренувань” залучали чотири бомбардувальники Ту-22М3 зі складу 22-ї винищувально-бомбардувальної авіаційної дивізії. Супроводження бомбардувальників здійснювали чотири винищувачі Су-27. Контроль повітряного простору та управління діями авіації забезпечував літак дальнього радіолокаційного виявлення та наведення типу А-50У.

Представник воєнної розвідки наголосив, що ці вправи мали місце напередодні проведення саміту НАТО у Варшаві у липні 2016 року, де розглядатимуть питання безпеки, зокрема в Чорноморському регіоні.

Скібіцький також нагадав, що 25 травня-8 червня на території та в повітряному просторі анексованого Криму пройшов загальноросійський конкурс льотних екіпажів “Авіадартс-2016”.

Як відомо, ракетний есмінець ВМС США USS Porter (DDG 78) увійшов до акваторії Чорного моря 6 червня.

Читайте також:
У Криму – 24 тисячі російських військових і підозрілий авіаконкурс

В НАТО розповіли, які теми обговорять на Варшавському саміті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна