У Криму – 24 тисячі російських військових і підозрілий авіаконкурс

 

Станом на травень 2016 року в окупованому Криму перебуває близько 24 тисяч російських військових, 613 танків та бронетранспортерів, 162 артилерійські системи, близько 100 літаків, 56 вертольотів.
Про це на брифінгу в Києві сьогодні, 30 травня, розповів начальник депараменту Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

Також на анексованому півострові розгорнуто 16 берегових ракетних комплексів, там перебувають 30 бойових надводних кораблів і 4 підводні човни ЧФ Росії.

Водночас, за даними ГРУ, до 2020/25 року Росія планує ще в півтора-два рази збільшити кількість військових і техніки.

Скібіцький зазначив, що зусилля керівництва Росії спрямовані на зміцнення позицій РФ у чорноморському регіоні та створення потужного військового форпосту на противагу США та НАТО.

“Черговим етапом нарощування військової присутності Російської Федерації в анексованому Криму стало проведення в період 25 травня – 8 червня… загальноросійського армійського конкурсу з повітряного вишколу”, – Вадим повідомив Скібіцький.

За його словами, подібний захід на території окупованого Криму проводиться вперше.
У конкурсі беруть участь до 70 літаків тактичної авіації, 58 з яких перекинуто на аеродроми “Бельбек”, “Кіровське” та “Саки” з території Росії.

“Передбачається залучення до конкурсу літаків дальньої авіації та літаків військово-транспортної авіації… Практичне відпрацювання польотних завдань заплановано на 1, 3 та 4 червня на військовому полігоні на мисі Чауда (36 км на схід від Феодосії)”, – сказав представник розвідки.

За словами Скібіцького, в час проведення найактивнішої фази цих навчань (1-4 червня) увагу української розвідки і сил ППО щодо польотів, які здійснюватимуться в Криму, буде посилено.

“Ми будемо відслідковувати всі заходи… щоб під їх прикриттям не було здійснено провокацій чи інших дій РФ, які становлять військову загрозу для нас”, – підкреслив розвідник.

Читайте також:
Генштаб розглядає можливість широкомасштабної агресії РФ проти України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна