Росія відмовилася заарештувати і видати Януковича

 

Генеральна прокуратура РФ відмовилася заарештувати і видати за запитом України екс-президента України Віктора Януковича. Про це повідомляє “Інтерфакс.ru” з посиланням на офіційного представника російського наглядового відомства Олександра Курінного.

З його слів, в лютому 2015 року з Генпрокуратури України “у зв’язку з проведенням досудового розслідування в одному з кримінальних проваджень надходило клопотання про тимчасове затримання та взяття під варту Віктора Януковича до отримання запиту щодо його видачі”.

“За результатами розгляду дане клопотання залишено без виконання з підстав, передбачених Європейською конвенцією щодо видачі правопорушників від 13 грудня 1957 року, про що українську сторону проінформовано”, – сказав Курінний.

Водночас президент України Петро Порошенко під час зустрічі з головою правління Transparency International Хосе Угасом закликав посприяти поверненню награбованого режимом Януковича до України, повідомляє прес-служба президента.

Хосе Угас підтвердив готовність Transparency International, найавторитетнішої антикорупційної мережі в світі, розвивати співробітництво з компетентними органами України у розслідуванні корупційних справ, зокрема щодо виявлення та повернення активів, які були незаконно виведені колишніми посадовцями за межі України.

Читайте також:
Поліція підозрює в крадіжках з бюджету нардепа часів Януковича і його сина

Кабмін поновив і звільнив чиновника часів Януковича

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна