Чорновіл заявляє, що в “амбарних книгах” ПР є й “Батьківщина”

 

Колишній народний депутат від Партії регіонів, в тепер політичний експерт Тарас Чорновіл заявив, що свого часу отримував гроші від Партії регіонів, тому його ім’я може зявитися в ході розслідування правоохоронцями справи про “список Трепака”.
Про це він сказав в ефірі “Еспресо ТВ“.

Як відомо, після виходу з “Нашої України” Чорновіл-молодший перейшов у “Регіони”, був заступником керівника виборчого штабу ПР, радником прем’єр-міністра Януковича, народним депутатом від Партії регіонів у 2006-2012 роках та її медійним спікером.

За словами пана Тараса, він готовий свідчити з цього приводу в Національному антикорупційному бюро України.

“Існувало дуже багато кас. Кожен з лідерів Партії регіонів мав свою касу. Свої гроші, свої впливи, і дуже часто, скажімо, клюєвські каси, за які купувалися спочатку місця в списку “Батьківщини”, куди засовували людей з “Батьківщини”. Потім купувалися люди, ті, які вже вийшли з “Батьківщини” в 2006-2007 роках, а потім – так само купувалися”, – розповів Чорновіл.

Також Тарас Чорновіл зазначив, що особисто знає про людей, за яких Клюєв платив Тимошенко по три мільйони щорічно, щоб ці люди перебували у фракції “Батьківщина”.

Також, за словами експерта, існували “виборча каса” Партії регіонів та “каса для проведення мітингів”.

Читайте також:
Ляшко “спалився” на амбарній книзі “Регіонів” і пішов домовлятися з Порошенком

Нагадаємо, 28 травня видання “Дзеркало тижня” оприлюднило інтерв’ю з екс-заступником голови СБУ Віталієм Трепаком, який заявив, що передав у НАБУ “амбарну книгу” Партії регіонів часів перебування при владі Віктора Януковича із зафіксованими даними про хабарі суддям, державним діячам, політикам – як провладним, так на той час і опозиційним.

Національним антикорупційним бюро України на підставі заяви Трепака розпочато розслідування.

Лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко оголосив, що готується “інформаційний вкид” про його присутність у “списках Трепака”, попередив, що це провокація, та пішов на зустріч із президентом.

У часі це збіглося з пошуком президентською стороною 300 голосів у парламенті для судової реформи та, можливо, задіянням у тому числі й механізмів компромату.

У свою чергу нардеп від БПП Сергій Лещенко повідомив у соцмережі, що завтра вранці, 31 травня, оприлюднить “частину архіву про політичну корупцію – з прізвищами, сумами, документами “тіньової каси” Партії регіонів”.

За даними Новинарні, в тих матеріалах, що готуються до оприлюдненння завтра, прізвище Ляшка як фінансового партнера Партії регіонів не фігуруватиме.
Натомість може йтися про партію “Нашу Україна” в період до президентства Януковича, про замовні рейтинги й сюжети на ТБ тощо.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна