Ляшко “спалився” на амбарній книзі “Регіонів” і пішов домовлятися з Порошенком


О 21:00 у понеділок, 30 травня, на Банкову на зустріч із президентом Петром Порошенком прийшов голова фракції Радикальної партії у ВР Олег Ляшко. Імовірно, що стимулом для цього став компромат на Ляшка в “чорній бухгалтерії “Регіонів”.

В центрі уваги учасників зустрічі в АП – майбутнє голосування щодо за судову реформу та відповідні зміни Конституції, що потребують 300 голосів. У цьому сенсі є важливою позиція фракції РПЛ. Досі “радикали” не планували підтримувати проект, вимагаючи його спрямованим на “узурпацію” президентом судової гілки влади. Відповідно до свого бачення, Радикальна партія вимагала повного звільнення всіх суддів.

У коментарі каналу “112 Україна” перед АП Ляшко також сказав, що це “робоча” зустріч, і такі зустрічі “відбуваються щотижня”.
Він додав, що говоритиме також про створення в парламенті тимчасової слідчої комісії з офшорів, на чому давно наполягає його партія.

За кілька годин до походу в АП Олег Ляшко заявив, що проти нього та Радикальної партії готується “інформаційне вкидання”, у якому буде сказано, що “радикали” отримували гроші від “регіоналів”. Про це він написав у “Фейсбуці”.

Політик зазначив: “Попереджаю суспільство, що в інформпростір готується викид інформації про те, що начебто я чи Радикальна партія отримували фінансування від Партії регіонів. Інформація про це начебто міститься у так званій чорній бухгалтерії регіоналів, яку передав НАБУ колишній заступник голови СБУ Віталій Трепак”.

Ляшко

“Заявляю, що подібні “сенсаційні викриття” – це розроблена спецслужбами на замовлення президента Порошенка брудна спецоперація, мета якої – відволікти увагу суспільства від необхідності розслідувати корупцію і офшори самого Порошенка та його оточення, звинувативши в корупції нашу опозиційну політичну силу.
Замовники вигаданого проти нас компромату намагатимуться дискредитувати нас і під цим приводом провалити в парламенті голосування за створення ТСК із розслідування корупції Президента і його оточення. Звинувачуючи нас у корупції, президент Порошенко переслідує мету розправитися з нами за нашу опозиційну політичну позицію.
Прошу підтримки громадян України. Щоб не вигадувала про нас корупційна офшорна влада, ми не припинимо боротьбу і доб’ємося розслідування злочинів найвищих державних посадовців”, – написав Ляшко.

У свою чергу нардеп від БПП Сергій Лещенко повідомив у соцмережі, що завтра вранці, 31 травня, разом із редактором “Української правди” Севгіль Мусаєвою-Боровик оприлюднить “частину архіву про політичну корупцію – з прізвищами, сумами, документами “тіньової каси” Партії регіонів”.

ОНОВЛЕНО. За даними Новинарні, принаймні в тих матеріалах, що готуються до оприлюденння завтра, прізвище Ляшка як фінансового партнера Партії регіонів не фігуруватиме.
Натомість може йтися про партію “Нашу Україна” в період до президентства Януковича, про замовні рейтинги й сюжети на ТБ тощо.

Нагадаємо, 28 травня видання “Дзеркало тижня” оприлюднило інтерв’ю з екс-заступником голови СБУ Віталієм Трепаком, який заявив, що передав у НАБУ “амбарну книгу” Партії регіонів часів перебування при владі Віктора Януковича із зафіксованими даними про хабарі суддям, державним діячам, політикам – як провладним, так на той час і опозиційним.

Читайте також:
Ляшко, який найбільше кричить про офшорний скандал,
сам фінансується з офшорів, – екс-нардеп

Національним антикорупційним бюро України на підставі заяви Трепака розпочато розслідування. “У понеділок, 30 травня, відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено детективами Бюро за попередньою правовою кваліфікацією за ч.4 ст.369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі)”, – повідомила прес-служба НАБУ.

“Водночас необхідно зазначити, що публічна заява колишнього першого заступника голови СБУ В. Трепака позбавила Бюро певних оперативних можливостей. Також викликає подив той факт, що про відповідну заяву та наявні у нього документи В. Трепак повідомив ЗМІ ще до звернення в НАБУ”, – зазначили в Бюро.

“Ми розуміємо високий інтерес до розслідувань детективів Антикорупційного бюро з боку громадськості та ЗМІ. Втім, Бюро продовжує наголошувати на тому, що зайва публічність може зашкодити викриттю корупційних правопорушень та притягненню винних до відповідальності”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також:
Чорновіл заявляє, що в “амбарних книгах” ПР є й “Батьківщина”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна