Савченко: Якщо вам треба, щоб я була президентом, я буду президентом

 

Українська льотчиця та депутат Верховної Ради Надія Савченко заявила, що якщо українці хочуть, то вона готова стати президентом. Про це вона сказала на прес-конференції, відповівши на запитання, коли вона стане президентом України.

“Українці, якщо вам треба, щоб я була президентом, то я буду президентом”, – заявила Савченко.

За її словами, вона буде тиснути руки всім в політиці і закликала журналістів не писати, що вона вже з кимось подружилася.

“Я, чесно кажучи, не скажу, що я хочу. Я люблю літати. Але якщо треба, то я зроблю все, я пройду і цей шлях”, – сказала Надія Савченко.

“Люди, я вас прошу, не задушіть мене своєю любов’ю… Є просто такі люди, які йдуть по вулиці і кажуть: “Надю, дякую”. Йому не треба доказів, що він мене бачив, доказ цього чуда”, – сказала вона.

“Завтра я так буду йти по вулиці і в мене буде летіти каміння, плювки в спину. Я хочу зажити таким життям, щоб я йшла по вулиці і витримала любов, а завтра витримаю, коли мене палитимуть на вогнищі”, – сказала вона.

На запитання про її звільнення Савченко повідомила, що не знає, як все відбувалося. 

“Коли мене викрадали, то я не знаю, за чиєю “доброю волею” це робилось. Мене просто посадили в машину, наділи мішок на голову і вивезли. Коли я нарешті вирвалась на волю, то мене теж ні про що не запитували”, – розповіла Савченко.

“Так само зайшли серед ночі, сказали – “збирайся з речами”. Куди – не сказали. Я не знала, куди буду їхати – в Сибір, в Магадан у сторону Сенцова і Кольченка, чи в Україну”, – додала вона.

На питання про повернення Криму, Савченко відповіла, що Крим може повернутися у разі початку Третьої світової війни або серйозної роботи над міжнародним правом, також, з її слів, потрібно достукатись до місцевих жителів.

“Як повертати. Я відчувала, що буде Третя світова війна. Якщо вона буде, то Крим повернеться. Якщо не буде, то Крим все одно якось повернеться. Достукавшись до людей, що це буде помилка. Я буду над цим працювати”, – заявила Савченко.

Водночас вона заявила, що буде боротися за звільнення окупованих території.

Журналіст ВВС запитав Савченко коли, на її думку, закінчиться конфлікт на Донбасі. На це вона відповіла, що готова і воювати, і миритися. Якщо інша сторона конфлікту готова до того ж, за її словами, “ми порозуміємося”.

Надія Савченко розказала, що у Верховній Раді  буде забезпечувати надійний тил для військових, які зараз воюють. Також вона пообіцяла розібратися з корупцією навколо війни. А в залі Ради плакат “Волю Савченко” на плакат “Волю всім політв’язням”.

Надія Савченко заявил, що не збирається залишати лави партії “Батьківщина”.

“Я не з тих людей, які втікають. Я 10 років служила в армії не тому, що я була згодна із цією системою, але я з її не втікала, як робив багато хто, я боролася з нею й робила її зсередини. Я не перебіжчик, я не прийшла сьогодні з партією “Батьківщина”, а зараз дякую і йду в третю або десяту (партію), або виходжу позафракційним депутатом. Ні, не вийду”, – сказала вона.

Водночас вона закликала всі політсили взяти під контроль по одному політв’язню з Росії і домогтися їх звільнення.

“Дуже було б добре, щоб кожна партія взяла в свої ряди за укладеним тому, що там (у в’язниці-ред.) ми всі герої”, – зазначила вона.

Також Савченко розказала, що у фракції “Батьківщина” має намір створити комісію, яка буде займатися перевіркою того, що відбувається на війні та в армії. При тому заначила, що  амбіцій стати лідером партії не має.

На запитання журналістів про російських ГРУшників Олександра Александрова і Євгена Єрофеєва вона відповіла:

“Я абсолютно точно знаю, що вони хотіли поспілкуватися зі мною і точно так само я хотіла б поспілкуватися з ними. Я в цьому не сумніваюся, тому що ми в’язні, ми бійці, а нам, в принципі, є про що поговорити. Якщо б ми зустрілися з ними, коли нам передавали, я б їм сказала, що ви потрапили в таку м’ясорубку, я розумію, але справа в тому, що: – ще раз прийдеш на мою землю зі зброєю вбивати мій народ, кадик виривати буду голими руками”, – заявила Савченко.

Перед закінченням прес-конференції, Надія поцікавилася, чи є в залі ще російські ЗМІ, які хотіли б поставити їй запитання. Після цього на Савченко під акомпанемент гітари разом з присутніми виконала гімн України.

Читайте також:
Савченко в Україні: реакція соцмереж

Як український літак забирав Савченко з Ростова – подробиці від Геращенко. ФОТО

Савченко обміняли на ГРУшників. ХРОНІКА ДНЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна