Суд “пробачив” директора Львівського бронетанкового, який нагрів державу на 2 млн.

 

Сихівський районний суд Львова визнав екс-директора Львівського бронетанкового заводу Олександра Остапця винним і призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років з випробувальним терміном 3 роки. Про це повідомляє телеканал “112 Україна”.

“Остапця Олександра Миколайовича визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 367 (“службова недбалість”), і призначити покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України звільнити Остапця Олександра Миколайовича від відбування основного покарання, встановивши випробувальний термін 3 роки”, – сказав суддя.

Крім того, суд зобов’язав екс-директора сплатити штраф у розмірі 11 900 грн. та судові витрати. Остапець також позбавлений на два роки права займати керівні посади.

Варто зазначити, що 1 жовтня 2015 року слідчі військової прокуратури Західного регіону повідомили Олександрові Остапцю про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (“привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”).
Того ж дня під час обшуків у власному будинку Остапця знайшли 2 млн. грн., що, за висновком прокурорів, призначалися для ремонту військової техніки, яку відправляють в зону АТО.
Свідки обвинувачення зазначали, що не всі танкові двигуни на фірмі “Пацифік-2” зазнавали капітального ремонту, хоча гроші за такий ремонт перераховувалися – на суму понад 2 млн. грн.

У жовтні 2015 року Шевченківський районний суд Львова заарештував екс-директора бронетанкового заводу, призначивши заставу в 30 млн. гривень – найбільшу за всю історію юридичної практики в Україні.
Остапець заставу не вніс і до суду залишався в СІЗО. З того часу суд кілька разів продовжував час перебування підозрюваного під вартою.

За статтею 191 Остапцеві “світило” від 7 до 12 років позбавлення волі.

Але, як повідомляв “Захід.нет”, 13 травня військовий прокурор попросив суд визнати обвинуваченого Остапця винним та дати йому умовний термін. Прокурор Василь Шимко в обвинувальній промові посилався на щире каяття підозрюваного та його співпрацю зі слідством.

За словами представника військової прокуратури, “в ході судового слідства дещо змінилися обставини, не підтвердилися обставини щодо вчинення Остапцем злочину”.
“Я не можу знати, звідки у нього в квартирі взялось 2 млн. грн.”, – сказав військовий прокурор Шимко.
Після цього громадські активісти кинули в нього жменю монет.

Сам Остапець визнав на суді свою провину, але пояснив нестачу 2 млн. грн. службовою недбалістю.
“Я не міг щось умисно зробити, не міг знати про діяльність ПП “Пацифік-2″ через те, що мав дуже багато іншої роботи на заводі”, – заявив він.

Зрештою суд обрав найм’якше покарання.

Читайте також:
Стало відомо, як на Донбасі потрапив у наш полон і був знищений російський танк Т-64Б

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.