Геращенко: Бойовики не кажуть, яка взагалі доля десятків зі 112 українських заручників

 

У полоні в сепаратистів на Донбасі залишаються 112 українських заручників. Про це “Новинарні” повідомила Ірина Геращенко, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контрактної групи в Мінську, яка напередодні брала участь у черговому раунді переговорів.

“Тепер їх, за даними СБУ, залишається 112. З них ми знаємо місцезнаходження тільки кількох десятків. Щодо інших не знаємо інформації, де вони і взагалі яка їх доля”, – відповіла Ірина Геращенко на запитання “Н”.

Наприкінці квітня українська сторона офіційно наводила цифру – 114 полонених. З того часу нікого звільнити не вдалося.

Нагадаємо, вчора Геращенко розповіла, що бойовики в Мінську знову заблокували обмін полоненими. За її словами, самопроголошені керівники окупованих районів Донбасу не приховують, що звільнять українських бранців лише після ухвалення Києвом закону про амністію для бойовиків “армій ДНР/ЛНР”.
“Отже, незаконно утримувані українці стали справжніми заручниками ОРДЛО. Бойовики утримують заручників, виторговуючи своє майбутнє”, – написала Геращенко після переговорів у Мінську 18 травня.

Читайте також:
Список зниклих безвісти, яких ОРДЛО вимагає знайти в Україні: Китай, Пітон, Вог, Стукач…

Бойовики показали Червоному Хресту лише чотирьох українських полонених

Бойовики в Мінську зірвали будь-який обмін полонених до травневих свят

“Підвал” Луганська. Репортаж і ФОТО з місць, де тримають українських бранців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна