Кернес позбавив мандату депутата від Медведчука

 

Депутата Харківської міськради від партії “Відродження” Андрія Лесика позбавили депутатського статусу як проросійського піарника, який не виправдав довіри партії.
Відповідне рішення було ухвалене на позачерговій сесії 17 травня, повідомляє “Укрінформ“.

За позбавлення Лесика депутатського мандату проголосували 63 члени міськради, проти – 1.

Відразу після оголошення результатів голосування міський голова Геннадій Кернес – теж висуванець партії “Відродження” – попросив Лесика залишити сесійну залу, і той пішов.

В обговоренні ситуації щодо Лесика до голосування взяли участь близько десяти депутатів міськради, які засудили його позицію.

Характеризуючи депутата, Геннадій Кернес, зокрема, наголосив, що той пройшов у міськраду з партією “Відродження”, оскільки “по-іншому він пройти не міг”.
При цьому, за словами мера, діяльність Лесика інакше, як “підривною”, назвати не можна, оскільки він багаторазово виступав і діяв всупереч рішенням та позиції партії і її фракції, займався дешевим популізмом та самопіаром, не беручи участі у вирішенні проблем міста.

У свою чергу Андрій Лесик заявив з трибуни міськради, що його хочуть виключити за події 9 травня в Харкові, коли поведінка депутата спровокувала бійку на мітингу.
“Я йшов у колоні ветеранів. Було б правильно, якби кожний депутат, як я, йшов із георгіївською стрічкою, яку, я впевнений, 9 травня 2017 року ви знову надягнете. Приймайте рішення, але совістю торгувати не треба”, – закликав Лесик.

Водночас, підтримавши позицію фракції “Відродження” щодо Лесика, фракція “Самопоміч” відмовилася голосувати за позбавлення мандата, вважаючи, що вирішувати це питання без заяви самого Лесика незаконно: “Він оскаржить це рішення в судах”.

Як відомо, Андрій Лесик – голова харківської організації ГО “Український вибір” Віктора Медведчука. Під час сесій міськради він неодноразово демонстрував проросійську позицію, говорячи про конфлікт на Донбасі.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна