Під Генпрокуратурою провели акцію “Медведчук_підарешт”

 

Майже дві сотні активістів провели сьогодні, 5 квітня, мітинг під будівлею Генеральної прокуратури в Києві з вимогою притягнути до відповідальності представника України в Тристоронній контактній групі на переговорах у Мінську Віктора Медведчука.

Під час акції, яка  проходила під прапорами “Народного фронту”, під Генпрокуратуру на ланцюгу привели людину в масці Медведчука, закуту в кайданки.

“Вимагаємо відкрити кримінальне провадження і розслідувати факти сприяння сепаратизму, державної зради і фінансування тероризму”, – написав у “Фейсбуці” один з організаторів акції, народний депутат від “Народного фронту” Андрій Левус.

“Віктор Медведчук і його організація “Український вибір” дотепер ведуть підривну антидержавну діяльність в Україні. Ними проводяться форуми за так званий спецстатус регіонів. Іде кампанія “порто-франко”, “Слобожанщина” і так далі”, – зазначив політик.

“Фактично у 2014 році Віктору Медведчуку як головному куратору проекту “Новоросія” не вдалося реалізувати цей задум. На сьогодні він і його менеджери намагаються знову спробувати розхитати державу й реалізувати цей план, але сепаратизм вони приховують під так званою економічною автономією регіонів. Заходи, які відбуваються, є мімікрією під територіальні громади та децентралізацію. Медведчук планує створити паралельні органи влади через територіальні громади. Наголошую: псевдотериторіальні громади, і це дуже велика небезпека. Саме квітень-травень цього року дуже важливі для Віктора Медведчука в старті цього проекту “федералізації” України”, – зазначив Левус.

“Сьогодні ми вимагаємо від правоохоронців негайно розібратися зі ситуацією, що склалася і не дати злодіям розколоти державу. В рамках кампанії “Медведчук_підарешт” нам вдалося зібрати близько сотні підписів у парламенті”, – заявив Левус.
Також, за його інформацією, на підтримку цієї ініціативи в 15 регіонах України зібрано кілька тисяч підписів громадян.

“І сьогодні ми передали в ГПУ, СБУ і МВС заяву про вчинення злочину Медведчуком і менеджерами “Українського вибору”. Чекаємо швидкої і правильної реакції правоохоронців”, – зазначив Левус.

Віктор Медведчук – кум Путіна, колишній перший заступник голови Верховної Ради й голова адміністрації президента Кучми, екс-лідер владної Соціал-демократичної партії України (об’єднаної), один з авторів концепції федералізації України.
Вважається, що, формально представляючи Україну в тристоронінй групі на переговорах у Мінську щодо Донбаської кризи, насправді він є виразником інтересів Росії.

Читайте також:
Сироїд: КС хоче легітимізувати маніпулятивний закон про “референдум Медведчука”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна