Колізія: Порошенко призначив двох представників президента в Кабміні

 

Віталія Ковальчука призначено представником президента України у Кабінеті Міністрів.
Відповідний указ за підписом Петра Порошенка розміщено на сайті прес-служби глави держави.

“Призначити Ковальчука Віталія Анатолійовича — першого заступника глави адміністрації президента України — представником президента України у Кабінеті Міністрів України”, – йдеться у документі від 11 травня.

Водночас залишається чинним указ від 22 квітня, яким президент України призначив своїм представником у Кабміні польського екс-віце-прем’єра та екс-міністра фінансів, автора “польського економічного дива” Лешека Бальцеровича.
“Призначити Лешека Бальцеровича — радника президента України, співголову Групи стратегічних радників з підтримки реформ — представником президента України у Кабінеті Міністрів України (за згодою)”, – було зазначено в указі.

Того ж дня Бальцерович був призначений радником президента України поза штатом (за згодою).

Нагадаємо, раніше йшлося про бажання “сірого кардинала Банкової” Віталія Ковальчука стати публічним політиком та увійти до складу уряду. Однак після тривалих суперечок Ковальчук не отримав посаду віце-прем’єра.

Читайте також:
Бальцерович визнав, що в Україні починається зростання, й окреслив 4 цілі

Бальцерович: Уряд України посилять ще двоє поляків

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна