Бальцерович визнав, що в Україні починається зростання, й окреслив 4 цілі

 

В Україні починається економічне зростання, і воно триватиме, якщо будуть продовжуватись реформи. Про це на брифінгу заявив представник президента у Кабінеті Міністрів, співголова групи стратегічних радників із підтримки реформ в Україні Лешек Бальцерович.

“Починається економічне зростання, і воно триватиме, якщо будуть продовжуватися реформи і якщо буде підтримка не тільки в уряді, а й насамперед у парламенті”, – сказав він.

“Завдяки політиці уряду і влади ви змогли уникнути катастрофи. Вам загрожувала катастрофа по бюджету через вихідні дані. Наскільки я пам’ятаю, дефіцит був 10% валового продукту, він знизився на 3%. Звичайно, робота не закінчена, але подивіться на цю різницю”, – сказав Бальцерович.

Також, за словами, банківська система перебувала під великою загрозою, але були зроблені дуже важливі кроки щодо стабілізації цього сектору.

Водночас польський реформатор окреслив головні, на його думку, цілі для України.

“Якщо говорити про реформи, то є чотири головні цілі. По-перше, зміцнення стабільності фінансів, бюджету, банківської системи та економіки. Це дуже важливо для людей. Дуже погано, якщо є криза, фіскальна криза. І це дуже важлива передумова, щоб зміцнити економічне зростання. По-друге, реформи для зміцнення економічного зростання, по-третє, зміцнення законної держави, це включає боротьбу з корупцією, і по-четверте, це розбудова держави, включаючи справжню децентралізацію”, – сказав Лешек Бальцерович.

Читайте також:
Бальцерович: Уряд України посилять ще двоє поляків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна