Поклонська пояснила масові затримання кримських татар “профілактикою” перед 9 травня

 

Підконтрольна Росії так звана “прокурор Криму” Наталія Поклонська заявила, що недавні масові затримання кримських татар у Криму пов’язані з “профілактичними рейдами”.

За словами Поклонської, ці рейди проводили для посилення заходів безпеки напередодні Дня перемоги.

“Скрізь будуть рейди, всюди будемо перевіряти міграційне законодавство, в посиленому режимі буде проводитися робота в місцях масового скупчення громадян”, – цитує Поклонську агенція ТАСС.

Псевдопрокурор також заявила, що в ході одного з “профілактичних рейдів” на ринку міста Євпаторії в суботу виявили вісім громадян Узбекистану, які порушили міграційне законодавство.

Інформацію в соцмережах та медіа про затримання в мечетях вона назвала спекуляціями.

“У мечеті, церкви та інші релігійні установи правоохоронні органи не заходять. Все це брехня і спекуляції”, – сказала представниця окупаційного силового відомства.

Як повідомлялося, 7 травня в Євпаторії російські силовики затримали 25 кримських татар. Днем раніше майже сотню мусульман спробували вивезти для зняття дактилоскопічних даних із мечеті в селі Молодіжне Сімферопольського району.

Читайте також:
Окупаційний суд заборонив Меджліс кримських татар як “екстремістську” організацію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна