Смотрящий від Путіна на Донбасі дав прочухана Захарченку, – ГУР

 

Помічник президента Росії, куратор сепаратистів ОРДЛО Владислав Сурков провів на Донбасі нараду з командуванням окупаційних військ та представниками бізнесу, розкритикувавши ватажка “ДНР” Олександра Захарченка. Про це йдеться у 1-травневому зведенні Головного управління розвідки Міноборони України.

“29 квітня ц.р. у місті Сніжне відбулася закрита нарада керівного складу “ДНР” за участю “російських кураторів”: помічника президента РФ В. Суркова, заступника головнокомандувача СВ ЗС РФ генерал-полковника О. Лєнцова, командуючого 58-ї армії ЗС РФ генерал-лейтенанта А. Гурульова та командувача 1-го армійського корпусу генерал-майора ЗС РФ В. Асапова, а також чотирьох представників бізнесових кіл регіону.
Основна увага приділялася питанням розвитку обстановки на лінії зіткнення та планам подальших дій; стану промислової інфраструктури, а також вивезенню на територію РФ виробничих потужностей із Харцизька, Тореза, Шахтарська”, – повідомила розвідка.

ГУР стало відомо, що під час наради “представниками РФ було піддано жорсткій критиці діяльність О. Захарченка та його неспроможність виконувати завдання, поставлені російським командуванням, у т. ч. щодо витіснення сил АТО з позицій у районі Авдіївки та розподілу російської фінансової і військової допомоги”.

“Організацію подальших збройних провокацій у районах Ясинувата, Авдіївка, Мар’їнка, Докучаєвськ, Новотроїцьке, Майорськ, Зайцеве планується доручити “міністру оборони ДНР” В. Кононову”, – ідеться в зведенні ГУР.

Нагадаємо, днями розвідка анонсувала приїзд Суркова в ОРДО, зазначаючи, що головна мета його візиту – розподіл виділених Кремлем коштів серед місцевих чиновників.

Читайте також:
ГУР: Сурков на Донбасі проговорював відновлення активних бойових дій

Росія вимагає від “глави ДНР” повернути гроші за вкрадене ним “гуманітарне” пальне

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна