Савченко починає заповнювати папери для екстрадиції

 

Начальник СІЗО-3 в Новочеркаську (Ростовська область РФ) видав українці Надії Савченко пакет документів для екстрадиції в Україну.
Про це розповіла ТСН сестра військової Віра Савченко після побачення з ув’язненою.

“Вона зараз заповнює документи: заяву, біографічні дані та інше. Як сказав начальник тюрми Калганов, вони необхідні для екстрадиції. Їй сказали, що ці документи за процедурою необхідно заповнити для екстрадиції. Будемо сподіватися, що це так”, – розповіла Віра Савченко.

Водночас, за її словами, сестра хоч і заповнює папери, однак побоюється, що їх можуть використати для етапування, оскільки на початку процесу її вже обманювали таким чином.

Стан здоров’я ув’язненої, як розповіла сестра, нормальний, настрій хороший.
За словами Віри Савченко, Надія вже може вживати нормальну їжу, однак є проблема з ногами – вони набрякають через порушення функціонування нирок. 

Адвокат  Надії Савченко Марк Фейгін не виключив, що його підзахисній дійсно надійшли документи, необхідні для процедури передачі її на Батьківщину. Про це він повідомив “Інтерфаксу”.

“Я ще 7 квітня взяв заяву у Надії Савченко про те, що вона згодна на передачу її для відбування покарання в Україну. За процедурою їй повинні були передати документи для заповнення”, – сказав Фейгін.

За його словами, у п’ятницю, 29 квітня, його колега Микола Полозов відвідає Савченко в СІЗО Новочеркаська, де разом з нею заповнить ці папери.

При цьому адвокат зазначив, що процедура передачі Савченко займе кілька місяців. “Це довший шлях, ніж помилування, яке може відбутися в один день, і ми наполягали саме на помилуванні”, – сказав Фейгін.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко заявив, що очікує повернення Савченко, засудженої до 22 років в’язниці, в Україну протягом декількох тижнів. Порошенко зазначив, що узгодив з президентом РФ Володимиром Путіним алгоритм звільнення льотчиці.

Читайте також:
Савченко виходить із сухого голодування за допомогою дитячого харчування в баночках

У Росії повідомили, коли відбудеться обмін Савченко на ГРУшників

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна