На великодні свята на КПВВ і цвинтарях Донеччини посилять заходи безпеки

 

На контрольних пунктах в’їзду/виїзду (КПВВ) і цвинтарях у Донецькій області на великодні свята буде посилено заходи безпеки. Про повідомив голова обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

“Щодо безпеки ми, звичайно, будемо звертатися. Ми звертаємося до мінської переговорної групи, СЦКК працює з росіянами для того, щоб все-таки ці терористи не гатили по КПВВ. Хоча час від часу вони б’ють.
Зрозуміло, що ми збільшимо кількість прикордонників та інших служб для того, щоб прискорити оформлення і щоб не було черг. Тут у нас не тільки великодній тиждень, але ще й поминальний тиждень”, – сказав Жебрівський в інтерв’ю телеканалу “112 Україна”. 

Він зазначив, що перед поминальним тижнем доручив перевірити цвинтарі біля лінії розмежування на наявність вибухонебезпечних предметів.

“Я дав завдання перевірити (особливо біля лінії розмежування) кладовища для того, щоб виявити вибухонебезпечні предмети. Більшість кладовищ на лінії розмежування ДСНС уже перевірила і дала дозвіл на відвідування кладовищ у поминальні дні. До Великодня, думаю, ми повністю завершимо обстеження всіх кладовищ на лінії розмежування”, – додав голова ВЦА.

Нагадаємо, наразі залишаються закритими КПВВ “Станиця Луганська” і “Золоте” на Луганщині, але за умов продовження “режиму тиші” їх планують відкрити найближчими днями, коли ДПСУ очікує збільшення потоку транспорту на окуповані території з нагоди Великодня.

Павло Жебрівський також повідомив, що на території Донеччини поки неможливо відкрити додаткові КПВВ.

“На жаль, на сьогоднішній день мій колега Тука (голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації) не може відкрити пропускні пункти в Луганську, тому що терористи заважають і продовжують обстріли. А в нас чотири КПВВ працює, в “Пищевику” черг, як правило, немає, “Маріїнка” більш-менш, а от “Новотроїцьке” та “Зайцеве” найбільш напружені точки, там досить багато автомобілів і досить великі черги скупчилися. Через наші пропускні пункти їздять не тільки люди з Донбасу, а й Луганщини, тому така напруженість є. На жаль, на території Донецької області ми не можемо відкрити, у нас немає тих ліній, де ми могли б додатково відкрити КПВВ”, – пояснив Жебрівський.

Читайте також:
Бойовики в Мінську відмовилися розблоковувати КПВВ “Золоте”

У мережу виклали “оглядову екскурсію” по мега-кладовищу сепаратистів у Донецьку. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна