Меджліс відкриє філії в Брюсселі й Вашингтоні. Поклонська: Туди їм і дорога

 

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров не виключив, що восени цього року у Брюсселі та Вашингтоні можуть відкритися представництва Меджлісу. Як повідомив Чубаров у коментарі сайту “Крим.Реалії”, нині вирішують фінансові та кадрові питання.

“З моменту окупації Криму Росією основні майданчики нашої діяльності є у столицях деяких держав, де зосереджені основні міжнародні організації, їхні штаб-квартири, зокрема в Брюсселі. Я думаю, що з відкриттям нового політичного сезону, осені 2016 року, ми зможемо відкрити представництво в Брюсселі. Питання кадрового і фінансового характеру ми вирішуємо. Те саме – і з Вашингтоном”, – сказав Чубаров.

За його словами, ніякого політичного підґрунтя у діяльності представництв Меджлісу за кордоном не буде.

“Це робочі інструменти Меджлісу кримськотатарського народу, це не є якесь політичне представництво. Це ті майданчики, де буде зосереджена рутинна і щоденна робота з міжнародними організаціями”, – додав Чубаров.

Нагадаємо, 13 квітня підконтрольна Росії псевдопрокурор Криму Наталія Поклонська призупинила діяльність Меджлісу кримськотатарського народу на території півострова. Судовий розгляд справи за позовом Поклонської ще триває, але 19 квітня Мін’юст Росії вже вніс Меджліс до переліку громадських і релігійних об’єднань, діяльність яких в РФ зупинена “у зв’язку зі здійсненнями ними екстремістської діяльності”.

Ці кроки різко засудила Україна та низка інших країн, міжнародних організацій та правозахисників.

На повідомлення Чубарова відреагувала окупаційна прокурорка Наталія Поклонська, яка заявила: “Якщо Держдепу США необхідна така організація, громадське об’єднання, як Меджліс кримсько-татарського народу, і вони вважають його діяльність демократичною, то нехай у себе в країні створюють такі організації”.

Поклонська сказала, що члени Меджлісу здійснюють “диверсійні акти”, “активно співпрацюють з терористичними організаціями”, “Меджліс укладає угоду з Коломойським, висловлюють погрози про напад збройним шляхом”, повідомило російське агентство “РІА Новості“.

Читайте також:
Окупанти знову арештовують кримських татар

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна