ГПУ затримала екс-заступника командира київського “Беркута”

 

Слідчі Генпрокуратури сьогодні, 21 квітня, затримали колишнього заступника командира роти столичного “Беркута”, який розшукувався за незаконне затримання активістів Євромайдану в ніч з 22 на 23 січня 2014 року на Кріпосному провулку в Києві. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

У відомстві нагадали, що тоді в Кріпосному провулку до активістів застосовувалося насильство і був пошкоджений їхній автобус.

“Окрім того, затриманому інкримінується організація службових підроблень рапортів та надання завідомо неправдивих показань підлеглими йому співробітниками, поєднаних з обвинуваченням активістів у тяжких злочинах, на підставі яких їх було затримано, притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою”, – йдеться у повідомленні.

Затриманому оголошено підозру. До суду внесено клопотання про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також:
Другі роковини розстрілу Майдану:
ГПУ розповіла про намір Януковича вбивати й заборонені гранати

СБУ показала попсовану зброю, з якої розстрілювали Майдан

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна