Луценко вже готовий бути генпрокурором

 

Лідер фракції БПП Юрій Луценко висловив готовність зайняти посаду генерального прокурора. Про це він заявив у кулуарах парламенту сьогодні, 11 квітня, після засідання погоджувальної ради ВР.

“Так, я днями мав розмову з президентом стосовно мого бачення цієї справи (призначення генпрокурором). Не секрет у тому, що чинне законодавство не дозволяє мені бути кандидатом в генеральні прокурори. Коли мені поставили запитання, а якщо законодавство буде змінено, чи я готовий? Я відповів, що не хочу, але готовий. Я точно знаю, що це за робота і дуже точно знаю, що вона нікому не принесе щастя. Але я водночас розумію, що це та ділянка роботи, від якої залежить доля країни”, – заявив Юрій Луценко.

Він нагадав, що зараз законодавство вимагає від генпрокурора юридичної освіти і 10 років досвіду в юридичній сфері.

“Якщо така пропозиція буде офіційно сформована президентом і депутати знайдуть можливість змінити законодавство, я готовий розглянути таку пропозицію. Сам не прошуся“, – зазначив він.

Як відомо, раніше Луценко неодноразово заявляв, що не піде на посаду очільника ГПУ. Зокрема, коли у фракції БПП почали збирати підписи за призначення Юрія Луценка генрокурором, сам він називав це не узгодженою самодіяльністю.
Водночас минулого тижня ЗМІ почали повідомляти про досягнуту домовленість на рівні Банкової: прем’єр – Гройсман, спікер – Парубій, генпрокурор – Луценко.

Читайте також:
Прокурорський клінч: влада не в змозі зберегти Шокіна, майдан – привести свого ставленика

Депутат від БПП: Не заздрю Юрі Луценко… Собача робота. Реально собача

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна